Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Op reis door Israël

Door Joanne Nihom - 

8 januari 2018

DSC_9854-1024x576

Met de Subaru langs Israëls mooiste plekjes. - Foto's: Peter Paul Broekhuizen.

Oud-Nederlander Peter-Paul van Broekhuizen, werkzaam bij Stichting Aleh in de Negev, reed dit jaar in zijn oude Subaru zo’n 12.000 km door Israël. Hij bezocht het zuiden en het noorden, van Eilat tot de Hermon.

“Wanneer je langer dan een jaar in Israël verblijft, mag je niet meer met je buitenlandse rijbewijs rijden. Ik was verplicht een aantal rijlessen te nemen en opnieuw examen te doen. Na vijf lessen mocht ik afrijden. Binnen zeven minuten had de examinator het wel gezien en kreeg ik mijn Israëlische rijbewijs. De vlag ging uit en ik kocht een Subaru b4 uit 2003.”

“Regelmatig ging ik het afgelopen jaar op pad met Nederlandse en Duitse vrijwilligers die bij ons werken. We maakten vele uitstapjes naar plaatsen die met het openbaar vervoer lastig bereikbaar zijn. Zoals de Negevwoestijn, Mitzpe Ramon en Maktesch Ramon. Eilat, de Red Canyon, het Timna Park, Marescha, Caesarea, Akko, Rosh Hanikra en de Golan.”

“Bekende en onbekende bijbelse plaatsen. Steeds weer was het bijzonder en inspirerend om de reacties van de vrijwilligers te zien wanneer we bij zo’n plaats de Bijbel openden en samen lazen wat zich daar ooit heeft afgespeeld. De geschiedenis komt zo tot leven.’

Reis mee met Peter-Paul … Klik op de afbeeldingen voor een vergroting

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda