Sluiten

Zoeken.

Nieuwe schandalen rond de Palestijnse Autoriteit onthuld

Door Yochanan Visser - 

30 maart 2021

F200522GY06 (1) (1)

In Oost-Jeruzalem en de rest van het C-gebied worden er met steun van de EU illegale woningen gebouwd. Foto: Gili Yaari/Flash90

De Israëlische TV zender Arutz 13 publiceerde vorige week een tweedelige mini-documentaire. De documentaire ging over de schokkende activiteiten van de Europese Unie in het zogenaamde C-gebied in Judea en Samaria. Dit gebied werd bij de Oslo-akkoorden toegewezen aan Israël.

Ad Kan gaat undercover

De documentaire kwam samen met de Israëlische organisatie Ad Kan (Tot Hier) tot stand. Medewerkers van deze organisatie gingen undercover in de Palestijnse Autoriteit (PA) om te onderzoeken wat precies de activiteiten waren van de EU in het C-gebied. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de EU in het geheim de PA helpt om een Palestijnse staat te creëren in het C-gebied en in Oost-Jeruzalem.

De Ad Kan ‘agenten’ ontdekten dat EU en de Verenigde Naties het hele project financieren met drie miljard euro. Een miljard euro is bestemd voor bouw in Oost-Jeruzalem en de rest gaat naar bouwprojecten in de rest van het C-gebied. De Europese Unie verstrekt verder legale hulp en levert personeel dat de PA meehelpt bij de planning van bouwprojecten in de genoemde gebieden. Er zijn momenteel honderd van deze projecten in voorbereiding, aldus Ad Kan. Verder verklaarde de organisatie dat de EU zo meehelpt bij de oprichting van een terroristenstaat in het hart van Israël.

"Nooit eerder was er zo’n overduidelijke inmenging door de Europese Unie in de interne aangelegenheden van een staat zoals dat het geval is met Israël,” schreef Ad Kan in een toelichting op de documentaire. Men voegde eraan toe dat de EU niet alleen anti-Israëlorganisaties geld geeft, maar dus ook de grenzen van de Joodse staat wil vaststellen.

De organisatie Ad Kan verklaarde dat de EU meehelpt bij de oprichting van een terroristenstaat in het hart van Israël.

Illegale oprichting van een Palestijnse staat

Het is al langere tijd bekend dat de EU de Palestijnse Arabieren helpt bij illegale bouw in het C-gebied door het verstrekken van woningen en het financieren van illegale bouwprojecten. Doordat het C-gebied onder de Oslo-akkoorden werd toegewezen aan Israël moet ieder bouwproject worden goedgekeurd door COGAT, het civiele bestuur van het Israëlische leger (IDF).

Binnen COGAT zijn echter corrupte Palestijnse medewerkers die bouwvergunningen verstrekken aan Palestijnse Arabieren, terwijl de Israëlische autoriteiten en de IDF een oogje dichtknijpen. Deze Israëlische autoriteiten zien de hele situatie als een politiek probleem en richten zich op het handhaven van de orde in het C-gebied.

Volgens Ad Kan zijn er andere COGAT-medewerkers die informatie verstrekken aan de Palestijnse veiligheidsdiensten. Deze informatie gaat over Arabieren in het C-gebied die bij COGAT aankloppen voor een vergunning om land te verkopen aan Joden. Deze Arabieren worden vervolgens gearresteerd door de PA en in het beste geval worden zij gemarteld. Anderen ‘verdwijnen’ of worden vermoord waarna hun lichamen worden gedumpt. Dit verklaarde Tzvi Yechezkieli, de maker van de documentaires.

Arabieren die land willen verkopen aan Joden worden gearresteerd, gemarteld, 'verdwijnen' of worden vermoord.

Verkoop van land aan Joden

De Midden-Oosten expert van Arutz 13 sprak met verschillende Palestijnse Arabieren, die onherkenbaar voor de camera spraken. Zij waren gearresteerd voor de ‘misdaad’ van het aanvragen van een vergunning bij COGAT voor het verkopen van land aan Joden.

De medewerkers van Ad Kan ontdekten verder dat de PA dit tot één van de belangrijkste onderdelen van haar interne politiek heeft gemaakt. Een medewerker van de PA sprak hierover openlijk met één van de ‘agenten’ van Ad Kan. Het betrof een vrouw die vloeiend Arabisch sprak en die zich presenteerde als een Belgische journaliste.

Schending Amerikaanse wet

Het nieuws over het kolossale schandaal werd gevolgd door een rapport van onderzoeksjournalist Adam Kredo van de Amerikaanse nieuwssite The Free Washington Beacon. Kredo’s rapport ging over een niet-gepubliceerd rapport van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, het State Department.

In dat rapport stond dat de PA door is gegaan met het gebruiken van buitenlandse financiële hulp. Deze hulp wordt gebruikt voor het financieren van terroristen die in Israëlische gevangenissen zitten wegens aanslagen op Israëli’s. In 2019 keerde de PA 191 verder 191 miljoen dollar uit aan de families van zogenaamde ‘martelaren’, aldus Kredo. Dit zijn terroristen die omkwamen bij terroristische activiteiten.

Deze praktijken zijn verboden volgens de Amerikaanse wet. Dit was ook de reden dat de regering Trump de financiële hulp aan de PA stopzette. “De regering van Joe Biden heeft besloten om de financiële hulp aan de Palestijnse Arabieren in Gaza en de Westelijke Jordaanoever te hervatten”, verklaarde het State Department in het rapport.

“Het blijft onzeker hoe de regering Biden-Harris de Amerikaanse hulp wil hervatten zonder de wet, de Taylor Force Act uit 2018, te overtreden,” schreef Kredo. Deze wet verbiedt de Amerikaanse regering om de financiële hulp te hervatten totdat de zogenaamde ‘betaling voor moord’-politiek door de PA wordt stopgezet.

De regering van Joe Biden heeft besloten om de financiële hulp aan de Palestijnse Arabieren te hervatten.

Woede in de Senaat

Het nieuws over het State Department rapport heeft de woede van een reeks senatoren in de Verenigde Staten gewekt. Die woede zal waarschijnlijk worden gevolgd door politieke actie tegen het voornemen van de regering Biden om de financiële hulp aan de Palestijnse Arabieren te hervatten.

Volgens Kredo is de PA ook in 2020 doorgegaan met het gebruiken van buitenlandse hulp voor het financieren van haar ‘betaling voor moord’-politiek. Het gaat hier om 155 miljoen dollar. De regering Biden houdt echter vol dat de hervatting van de hulp aan de PA volledig in overeenstemming met de Amerikaanse wet zal zijn.

Het laatste nieuws is dat de Amerikaanse regering voorlopig een bedrag van 15 miljoen dollar heeft overgemaakt aan de PA dat moet worden gezien als humanitaire hulp.

visser-2

De auteur

Yochanan Visser

Yochanan Visser maakte vanuit Nederland alija naar Israël waar hij Missing Peace oprichtte, een onderzoeksjournalistiekbureau om de werkelijkheid achter de eenzijdige berichtgeving over Israël bloot te leggen. Zijn grondige research...

Doneren
Abonneren
Agenda