Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Massada

Door Joanne Nihom - 

21 juli 2017

Masada-1024x683

Massada, een must. Vanwege de unieke geschiedenis en ook om het prachtige spectaculaire uitzicht. Het is groots, niet te bevatten. Wat zijn wij mensen dan nietig.

Massada, een must. Vanwege de unieke geschiedenis en ook om het prachtige spectaculaire uitzicht. Het is groots, niet te bevatten. Wat zijn wij mensen dan nietig. Veel archeologisch onderzoek is er gedaan, onder meer door de bekende archeoloog Israëli Yigael Yadin, die er uitgebreide opgravingen deed en ook een boek over dit onderwerp schreef.

Het is groots, niet te bevatten. Wat zijn wij mensen dan nietig.

Massada ligt op een enorme rots midden in de woestijn aan de rand van een opgedroogd gedeelte van de Dode Zee. Ooit was het een buitenpaleis van koning Herodes. Toen in het jaar ’70 van de gewone jaartelling Jeruzalem werd verwoest, bezette een groep Joden Massada: een vrijwel onneembare vesting. De groep kon zich hier verstoppen omdat Massada beschikte over enorme bekkens waarin water dat ’s winters uit de bergen kwam werd opgeslagen.

Uiteindelijk, na een lange belegering, legden de Romeinen een dam en werd Massada ingenomen. De groep Joden weigerden zich over te geven en pleegde collectief zelfmoord. Vanaf de top zijn de resten van de kampementen van de Romeinen nog te zien.

Met een kabelbaan kunt u in een paar minuten de berg op, en af, iets dat de meeste bezoekers doen. U kunt ook via een oud slangenpad de berg beklimmen, maar dan moet u wel heel vroeg ‘s morgens beginnen. Combineer dit bezoek met een ‘frisse duik’ in de Dode Zee.

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda