Sluiten

Zoeken.

Manifestatie voor vrede in Israël, op de dag dat de Joodse staat wordt aangeklaagd

Door Redactie cvi.nl - 

11 januari 2024

Manifestatie 11 januari

Zo'n 2000 vrienden van Israël liepen vandaag mee in de tocht door Den Haag.

De straten van het centrum van Den Haag kleurden vanochtend blauw met wit, dankzij 2000 mensen die hun steun uitspraken voor vrede voor Israël. Bestemming van de tocht door de Hofstad was het Vredespaleis, waar vandaag het genocideproces tegen Israël begon.

Voor die tijd verzamelde de menigte zich op het Lange Voorhout, waar men in de vrieskou werd opgewarmd door de directeur van Christenen voor Israël, Frank van Oordt: “We staan hier vandaag op voor Israël, omdat de waarheid wordt omgedraaid. De waarheid is dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen, want als het dat niet doet, dan bestaat Israël niet meer”.

CIDI-directeur Naomi Mestrum noemde de aanklacht tegen Israël absurd. Mestrum: “Niet Israël heeft genocidale intenties, maar het was Hamas dat op 7 oktober een slachting aanrichtte met de intentie zoveel mogelijk burgers van het leven te beroven”.

Na deze openingswoorden trok de stoet, met voorop onder meer opperrabbijn Binyomin Jacobs, onder politiebegeleiding naar het Carnegieplein voor het Vredespaleis, waar eerst nog een groep tegendemonstranten moest worden weggestuurd.

Eenmaal terug op het Lange Voorhout sprak Fentay Alamu namens de ambassade van Israël haar dank uit richting iedereen die het in de afgelopen maanden heeft opgenomen voor Israël. “En ook op deze koude ochtend worden onze harten verwarmd door jullie aanwezigheid en steun”, aldus Alamu.

Voordat iedereen zich kon opwarmen met koshere soep en koffie, die door Chabad werd verzorgd, werd ademloos geluisterd naar Dani Miran. Zijn zoon Omri werd op 7 oktober naar Gaza ontvoerd voor de ogen van zijn dochters van zes maanden en 2,5 jaar oud. Omri zit nog altijd vast in Gaza. Dani: “Bedankt dat jullie hier staan en blijven strijden voor mijn zoon en al die andere onschuldigen die al bijna 100 dagen worden vastgehouden door de terroristen van Hamas”.

Morgen mag Israël zich verdedigen in de zaak die Zuid-Afrika tegen de Joodse staat heeft aangespannen.

Bekijk hier een korte terugblik:

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda