Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Korte update over onze voedselpakkettenactie in Oekraïne

Door Koen Carlier - 

15 december 2022

VP actie 2022

Het is volop winter in Oekraïne... Vooral in deze maanden is het belangrijk om zoveel mogelijk voedselpakketten van ruim 10 kilo in te pakken en te verdelen!

Vanwege de vele verzoeken is het nu een grote uitdaging om steeds voldoende voorraad te hebben, deze in te pakken én naar een aantal plaatsen verspreid over Oekraïne te brengen. Ter plaatse zorgen lokale vrijwilligers dat de voedselpakketten bij de juiste personen terecht komen.

Doel is om de komende maanden in totaal 40.000 voedselpakketten te verdelen in de plaatsen Kiev, Cherson, Nikolaev, Odessa, Zaporohze, Chernigov, Vinnitsa, Zhitomir, Chmilnitsky, Chernovtsy, Dnepro, Krivog Rog en tal van andere kleinere plaatsen. Tot troost en bemoeding voor Joodse ouderen, vluchtelingen en families in nood!

Ook een aantal voedselpakketten is bestemd voor Joodse vluchtelingen uit Marioepol, die vooralsnog verblijven in en rondom Kiev.

In Odessa brachten we maar liefst 1000 voedselpakketten, die vanuit dit distributiepunt worden verspreid onder Joden in de omgeving:

Het is volop winter in Oekraïne:

Bij onze inpakhal heeft de groothandel net weer een nieuwe lading geleverd:

Wie de behoeftige verdrukt, smaadt diens Maker; maar wie zich over de arme ontfermt, eert Hem.

— Spreuken 14:31

We blijven met ons team gefocust op onze taken: voedselhulp, evacueren en repatriëren naar Israël. En daar willen we ook de komende tijd mee doorgaan. In deze barre wintermaanden is uw steun hard nodig. Wilt u onze voedselpakkettenactie in Oekraïne (blijven) steunen? Uw donatie is – juist nu – van levensbelang. Eén voedselpakket kost €15,-.

Koen-Carlier_avatar-90x90

De auteur

Koen Carlier

Koen Carlier is als alijaveldwerker van Christenen voor Israël werkzaam in Oekraïne. Samen met een toegewijd team en vele vrijwilligers helpt hij Joden in samenwerking met het Joods Agentschap op...

Doneren
Abonneren
Agenda