Sluiten

Zoeken.

Joodse wijzen voorzagen oorlog tussen islam en christendom

Door Yochanan Visser - 

23 april 2019

ali-arif-soydas-212421-unsplash-1024x684

- Foto: Ali Arif Soydaş

De wereld was eerste paasdag getuige van een van de meest dodelijke terreuraanslagen in de geschiedenis van de mensheid en opnieuw waren christenen het doelwit. Op paaszondag vermoordde de islamistische groep National Thowheeth Jama’ath bijna 300 mensen en verwondde meer dan 500 anderen in kerken en hotels in het overwegend Boeddhistische land Sri Lanka.

De groep had een geschiedenis van het vernielen van Boeddhistische heiligdommen en beelden in Sri Lanka, maar niet van het uitvoeren van zelfmoordaanslagen tegen niet-moslims. Sri Lankaanse autoriteiten geloven dat National Thowheeth Jama’ath werd geholpen door een “internationaal netwerk”, een indicatie dat ISIS of Al Qaeda hierbij betrokken zouden kunnen zijn.

Premier Benjamin Netanyahu van Israёl drukte zijn schok over de reeks aanslagen en medeleven met de slachtoffers uit in een persverklaring en riep de wereld op om zich te verenigen in de strijd tegen de “gesel van het terrorisme”.

Islamistische terreur tegen christenen en kerken is voortdurend in opkomst volgens een lijst op de website van de monitorgroep ‘Religie van de Vrede’ (Religion of Peace). Veel van de recente terreuraanslagen tegen christenen vonden plaats in Nigeria, waar christelijke meisjes worden gekidnapt en gedwongen om met moslimmannen te trouwen, voorgangers willekeurig worden ontvoerd of vermoord en kerken worden getroffen door vandalisme, brandstichting of verwoesting.

Het enige land waar christenen veilig lijken te zijn en waar de christelijke gemeenschap nog steeds bloeit, is Israël.

In maart, bijvoorbeeld, werden in Nigeria 150 christenen vermoord. Plaatselijke christelijke geestelijken waarschuwen nu dat de situatie een tikkende bom is die de hele regio kan doen ontploffen. Bijna alle terreuraanslagen tegen christenen in Nigeria waren het werk van twee jihadistische organisaties met banden met de Islamitische Staat groep (Boko Haram en de Fulani).

Ook in Europa
In feite is de dodelijke islamitische campagne tegen christenen al een wereldwijde oorlog geworden die ook Europa in haar greep heeft. De toename in Islamistische terreuracties tegen de Christelijke gemeenschap in Europa is schrikbarend. In Frankrijk bijvoorbeeld, werden 1068 aanvallen op christelijke instituten, symbolen of kerken geregistreerd in 2018, een stijging van 17 procent vergeleken met 2017.

Dezelfde trend is zichtbaar in Duitsland, waar niet alleen het antisemitisme weer sterk de kop opsteekt, maar ook geweld tegen de christelijke gemeenschap. Alleen al in maart werden vier kerken vernield of in brand gestoken in Duitsland, terwijl de daders hun identiteit niet verbergen. Islamitische uitdrukkingen als “Allah Hoe Akbar” werden op muren en deuren van christelijke instellingen aangetroffen na aanslagen. aIn de Duitse deelstaat Beieren werden in 2017 200 kerken aangevallen terwijl waarnemers zeggen dat het aantal van deze aanvallen aanzienlijk is toegenomen sinds de komst van een groot aantal Syrische moslimvluchtelingen.

Autoriteiten in Europese landen verdoezelen de identiteit van de islamistische aanvallers en wanneer in sporadische gevallen de media de identiteit van een vernietiger van christelijke symbolen en gebouwen lekken presenteert men het incident als een resultaat van een ‘mentaal probleem’, schreef Islam Christendom expert Raymond Ibrahim onlangs. Ibrahim zegt dat regeringen bijdragen aan de opkomst van terreur tegen Europese en andere christenen door niet de wortel van het probleem te erkennen, namelijk ‘de onverdraagzame ideologie van Jihad’.

Voorzegd
Joodse wijzen zoals rabbijn Meir Leibush ben Yehiel Michel Wisse, beter bekend onder de naam ‘Malbim’ en rabbijn Isaac ben Judah Abarbanel die gewoonlijk ‘Abarbanel’ wordt genoemd, voorspelden deze evenementen lang geleden. Zij baseerden hun voorspelling op de diepere betekenis van de profetie Gog en Magog (Zacharia en Ezechiёl). * Beide wijzen schreven in hun commentaar op de profetie van Zecharya en Yechezkel dat de oorlog tussen Gog en Magog een oorlog zou zijn tussen de naties van Edom (Europa, Verenigde Staten en Rusland) en de ‘Yishmaelim’.

Zij zullen eerst optrekken tegen Jeruzalem en Edom zal de controle over Jeruzalem uit de handen nemen van de ‘zonen’ van Yismael voordat ze een oorlog tegen elkaar beginnen, schreef de Malbim bijna tweehonderd jaar geleden. De beroemde Joodse wijze doelde niet op president Trump’s erkenning van Jeruzalem als de ware hoofdstad van Israël, maar op de stichting van de staat Israël.

Abarbanel schreef in zijn commentaar op Ezechiёl 38:21: “En er staat geschreven: ”Elke man zal zijn zwaard gebruiken tegen zijn broeder”. “Dit duidt op Edom en Yismael (Mohammed was een afstammeling van Yismael’s zoon Kedar YV) want zij zijn broeders via hun oorspronkelijke voorouders,” aldus de bijbelgeleerde. De rabbijn, die leefde van 1437 tot 1508, voorspelde dat de oorlog lang en “extreem intens” zou zijn.

Derde Wereldoorlog
Een andere beroemde Joodse wijze, Rabbi Yisrael Meir Dagan, beter bekend als de Chafetz Chaim, voorspelde dat de oorlog tussen Gog en Magog een wereldoorlog in drie fasen zou zijn, te beginnen met de Eerste Wereldoorlog (WW I). De tweede oorlog zou WW 1 doen laten verbleken als ‘een spel’ dat voorspelde de Chafetz Chaim correct. Hij voegde eraan toe dat zelfs de Tweede Wereldoorlog zou lijken op een ‘spelletje’ in vergelijking met WW 3 vanwege de aard en de duur van deze Derde Wereldoorlog, die volgens de Joodse traditie zou beginnen op Hoshana Rabah, de zevende dag van het Soekotfeest of het Loofhuttenfeest.

Rabbijn Kaduri, een beroemde kabbalist die in 2006 overleed, voorspelde dat Hoshanah Rabbah in het Joodse jaar 5762 de datum zou zijn waarop de laatste fase van de oorlog Gog en Magog zou beginnen. Die datum was 7 oktober 2001 in de christelijke jaartelling toen een door de VS geleide coalitie de invasie van Afghanistan begon na de Al Qaida-aanval op de Twin Towers in New York.

De ‘oorlog tegen terreur’ zoals de eerste fase van de wereldwijde oorlog tegen Al Qaeda en andere jihadistische terreurgroepen werd genoemd, is nog steeds aan de gang en wordt steeds breder zoals de wereldwijde jihadistische campagne tegen christenen laat zien. Het enige land waar christenen veilig lijken te zijn en waar de christelijke gemeenschap nog steeds bloeit, is Israël.

* Rabbi Alexander Aryeh Mandelbaum in zijn boek Redemption Unfolding

visser-2

De auteur

Yochanan Visser

Yochanan Visser maakte vanuit Nederland alija naar Israël waar hij Missing Peace oprichtte, een onderzoeksjournalistiekbureau om de werkelijkheid achter de eenzijdige berichtgeving over Israël bloot te leggen. Zijn grondige research...

Doneren
Abonneren
Agenda