Sluiten

Zoeken.

Joods Nationaal Fonds: Tekenwedstrijd voor kinderen!

Door Joanne Nihom - 

22 april 2021

2020 Website CVI - 2021-04-22T094255.499

Het JNF organiseert een tekenwedstrijd voor kinderen t/m 16 jaar.

Al 120 jaar maakt het Joods Nationaal Fonds (JNF) geschiedenis en daar kunnen uw kinderen en kleinkinderen nu ook deel van gaan uitmaken.

Het JNF en bomen

Het JNF is vooral bekend van het planten van bomen in Israël en dat doen ze al sinds 1901. Toen al begrepen ze hoe belangrijk bomen zijn. Bomen zorgen voor zuurstof, geven schaduw, koelte en beschutting, zowel voor mens als dier. Zonder bomen is leven op aarde onmogelijk. Als ik door het land rijd, en dat doe ik regelmatig, zie ik overal bossen en parken die door het JNF zijn aangelegd. Steeds weer realiseer ik me hoe dat bijzonder dat is.Ooit waren hier moerassen. Ooit was hier helemaal niets.

Bomen zijn belangrijk, we kunnen ook veel van ze leren en zelfs in onze huidige tijd.

Sinds het coronavirus is het belangrijk om anderhalve meter afstand van elkaar te houden. In de bomenwereld weten ze dit al lang, want als je bomen plant en deze afstand niet respecteert, verstikken ze elkaar. De medewerkers van het JNF planten de bomen dan ook met voldoende tussenruimte. Zo krijgen ze ruime groeimogelijkheden en staan ze elkaar niet in de weg. Wij mensen worden op dit moment door het coronavirus gedwongen om ons te gedragen zoals bomen dat doen. Sterk, standvastig en op gepaste afstand van elkaar.

Wie bij het JNF een boom koopt, krijgt een certificaat, als bewijs dat er een boom in Israël is geplant. Omdat er nog geen certificaat bestaat speciaal voor kinderen, bijvoorbeeld voor een speciale verjaardag, heeft het JNF een superleuke tekenwedstrijd uitgeroepen voor kinderen tot en met zestien jaar.

Een mooie gelegenheid om eens op een andere manier iets voor Israël te doen!

Wie bij het JNF een boom koopt, krijgt een certificaat, als bewijs dat er een boom in Israël is geplant.

Tekenwedstrijd!

Het volgende stukje, lieve lezers, is echt ‘alleen’ voor uw kinderen en kleinkinderen:

Shalom allemaal!

Vind je het leuk om mee te doen aan de tekenwedstrijd? Teken of schilder, op een A4-tje of digitaal, jouw boom in Israël. De tekening die wint, wordt gebruikt als het nieuwe jongerencertificaat met vermelding van je naam. Je krijgt een interview met foto in het magazine van het JNF en natuurlijk je eigen boomcertificaat. Ga snel aan de slag, doe je best en maak er iets moois van. Dat is dan jouw bijdrage aan Israël.

Doe je mee? Stuur je tekening (met je naam, geboortedatum, adres en emailadres) in een A4 envelop (niet vouwen natuurlijk) naar: JNF, Postbus 78030, 1070 LP Amsterdam of mail naar info@jnf.nl

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda