Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Israëlcentrum in Nijkerk beklad door anti-Israël activisten

Door Redactie cvi.nl - 

8 juli 2024

WhatsApp Image 2024-07-07 at 12.52.53

Foto: CvI

Op 7 juli is het Israëlcentrum in Nijkerk beklad door anti-Israël activisten. Zij hebben het gebouw besmeurd met verf en posters met opruiende teksten aangebracht.

Wij betreuren ten zeerste dat dit heeft kunnen plaatsvinden. De milieu-groepering ‘Extinction Rebellion Nederland’ heeft de verantwoordelijkheid voor de bekladding opgeëist via het sociale mediaplatform X. Christenen voor Israël beschikt over bewakingsbeelden van de twee daders, en wij gaan er daarom vanuit dat zij binnenkort worden opgepakt en aansprakelijk worden gesteld voor de gemaakte schade.

Dit vandalisme en deze intimidatie is volstrekt onacceptabel. Helaas is dit niet de eerste keer dat organisaties of individuen die zich uitspreken voor Israël worden bedreigd of geïntimideerd door anti-Israëlische activisten. De Joodse gemeenschap in ons land wordt hier dagelijks mee geconfronteerd, en nu ook wij. Wij hopen en verwachten dat de politiek dit incident serieus neemt.

Directeur Frank van Oordt: “Zoals je wel vaker bij dergelijke acties ziet, is dat mensen uit onwetendheid handelen. Daar is deze actie ook weer een voorbeeld van. Als de activisten wisten waar we voor staan, zouden ze deze actie niet uitgevoerd hebben. We voelen ons veilig in ons pand waar we nu onze prachtige zomertentoonstelling hebben. Het gebouw is bewaakt en absoluut veilig voor bezoekers. En ter geruststelling voor Extinction Rebellion, ons pand is volledig klimaatneutraal.”

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda