Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Israël gaat wereldwijd vaccins leveren aan Holocaustoverlevenden

Door Yoel Schukkmann - 

4 februari 2021

F210126YSPR41

Foto: Yonatan Sindel/Flash90

De Staat Israël gaat een initiatief lanceren om elke Holocaustoverlevende, waar dan ook op de wereld, te helpen om een vaccin te krijgen tegen het coronavirus.

De Israëlische krant ‘Jisrael HaJom’ meld dat Minister van Diaspora Zaken, Omer Yankelevich, de organisatie Shalom Korps heeft opgedragen om alle bureaucratische en logistieke inspanningen te coordineren die nodig zijn om vaccindoses over de hele wereld te verzenden. Het Shalom Korps is een wereldwijd netwerk van Joodse vrijwilligers, opgericht door het ministerie van Diaspora en het Joods Agentschap.

Het ministerie van Diaspora werkt ook samen met het ministerie van Volksgezondheid om hulp te krijgen van Pfizer en Moderna. Beide biotech-bedrijven hebben Joden in topposities, waaronder Pfizer-CEO Albert Bourla en Moderna CMO dr. Tal Zachs, die ook Israëlisch is. Het plan roept op tot de distributie van vaccins over de hele wereld, en tot de coördinatie van speciale teams om Holocaustoverlevenden, die aan huis gebonden zijn, te vaccineren.

Wij hebben de verdienste om Holocaustoverlevenden te beschermen tegen het coronavirus.

— Omer Yankelevich

Voorrecht om te helpen

Het ministerie zoekt ook donaties van Joodse filantropen om te helpen bij het financieren van de operatie en streeft ernaar om aanvullende vaccindoses te kopen.

"In een tijd van een ernstige wereldwijde crisis als gevolg van de pandemie, hebben wij het voorrecht om de overlevenden van de Holocaust te helpen, die de Nazi-inferno hebben doorstaan en dankzij hun moed erin geslaagd zijn om de sintels van het Jodendom te beschermen" aldus Yankelevitch. “Wij hebben de taak om hen te beschermen tegen het coronavirus. Dit is een ethische verplichting die elke Jood zou moeten hebben - om ervoor te zorgen dat ze nooit alleen [zullen] lopen."

Ontwerp zonder titel

De auteur

Yoel Schukkmann

Yoel Schukkmann groeide op in Nederland, waar hij chassidisch werd, wat wij zouden noemen 'ultra-orthodox' Joods. Hij verhuisde daarom in zijn tienerjaren naar Israël om in een jesjiewa te leren....

Doneren
Abonneren
Agenda