Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

In de trein in Israël

Door Joanne Nihom - 

8 april 2019

Trein-header-1024x576

Drukte in de trein vanaf vliegveld Ben Goerion.

De treinverbinding tussen Jeruzalem en vliegveld Ben Goerion – en hopelijk binnenkort ook rechtstreeks naar Tel Aviv – is fantastisch. Toch zijn er ook problemen door ontstaan.

Een groot aantal wagons is ingezet op dit nieuwe traject en weggehaald bij andere verbindingen. Het gevolg: overvolle treinen, bij het absurde af.

Toen ik onlangs de trein nam vanaf het vliegveld Ben Goerion, het was rond zeven uur ’s avonds en ik had een hele dag reizen achter de rug, was er geen enkele plaats. Samen met mijn koffer had ik geen andere keuze dan in de bellende, zwetende, etende en drinkende mensenmassa te staan. Het duurde zeker een uur voordat er een zitplaats voor me was. Op een treinreis van twee uur een schrale troost. De trein was zo overvol dat ik volledig vastgeklemd stond.

Een van mijn medepassagiers vond een ludieke oplossing, maar hij had dan ook zijn eigen fiets bij zich. Hoewel ik me enorm ergerde aan de best wel gevaarlijke situatie, had het ook iets grappigs. Elk nadeel heeft zijn voordeel, zoals we weten van onze legendarische Johan Cruyff. Geen van de jongeren vond het nodig om voor me op te staan of me zelfs ook maar een plaats aan te bieden. Voor mij de opsteker van de dag!

joannenihom-cirkel

De auteur

Joanne Nihom

Onze journaliste Joanne Nihom woont al enige jaren in Israël. “Israël is voor mij thuiskomen, onderdeel zijn van een ongelofelijke uitdaging. Israël is voor mij het land, de zee, de...

Doneren
Abonneren
Agenda