Sluiten

Zoeken.

Iftar-bijeenkomst in Hebron als bouwsteen van opkomende Arabisch-Israëlische economie

Door Christenen voor Israël - 

22 april 2021

Group-picture-from-the-event-880x495

De gasten van de Iftar-bijeenkomst in Hebron, georganiseerd door de Palestijnse zakenman Ashraf Jabari. Foto: Josh Hasten

De Palestijnse zakenman Ashraf Jabari uit Hebron nodigde Joodse en Arabische vrienden uit voor een Iftar bij hem thuis. Jabari noemde de maaltijd "de bouwstenen van een groeiende Palestijns-Israëlische economie".

De Iftar is de uitgebreide maaltijd die moslims na zonsondergang nuttigen. Normaal gesproken nodigen ze familie en vrienden uit om mee te eten, maar Jabari bedacht voor één keer iets anders.

Bij deze speciale bijeenkomst waren de 75 gasten namelijk niet alleen moslims. De helft van de gasten bestond namelijk uit Israëlische Joden, voornamelijk politieke- en gemeenschapsleiders uit Judea en Samaria.

De maaltijd vond plaats in het huis van Ashraf Jabari, een Palestijnse zakenman die samen met de Israëlische Avi Zimmerman in 2017 de Judea & Samaria Chamber of Commerce and Industry oprichtte. Dat is een non-profitorganisatie die zich inzet voor het bevorderen van economische samenwerking tussen Arabieren en Joden in de regio. Het huis van Jabari ligt op loopafstand van de Grot van de Patriarchen van Hebron, een heilige plaats voor zowel Joden als moslims.

Jabari en Zimmerman organiseerden het evenement om de deelnemers, van wie velen praktisch buren zijn maar elkaar desondanks weinig ontmoeten, als gelegenheid om elkaar te leren kennen en om te netwerken.

Aanwezig was onder anderen Sondra Baras, een orthodoxe Joden die directeur is van Christian Friends of Israeli Communities (CFOIC), een organisatie waar Christenen voor Israël veel mee samenwerkt.

De website jns.org deed verslag van de bijzondere bijeenkomst.

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda