Sluiten

Zoeken.

Hypocriet en beschamend

Door Roger van Oordt - 

15 mei 2020

45357759702_09d27ee6cb_k-1024x576

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok en EU Buitenlandchef Joseph Borell. - Foto: Ministerie van Buitenlandse Zaken /CC2.0 Flickr.com

Begin deze week werd bekend dat de Europese ministers van Buitenlandse Zaken op 15 mei 2020 bij elkaar zouden komen om eventuele strafmaatregelen tegen Israel af te kondigen als Israel zou overgaan tot de inlijving van de Jordaanvallei en Joodse dorpen in Judea en Samaria. Het is het hoofdthema van de vergadering.

Kunt u zich zoiets voorstellen in deze tijd? Radeloze vluchtelingen, ouderenzorg, economische crisis, tekort aan beschermingsmiddelen, dreiging uit Iran. Dat zijn geen thema’s om de gezamenlijke ministers voor samen te roepen, maar het straffen van de Joodse staat wel! Speciaal daarvoor komen de ministers van Europa onder leiding van Frankrijk met in haar kielzog België en Spanje bij elkaar.

Geen zorg over het aanwakkerende antisemitisme, maar we doen er op onze eigen wijze nog een schepje bovenop.

Frankrijk, waar er dagelijks aanslagen zijn tegen Joden, vernielingen bekladdingen van Joodse gebouwen en waar het antisemitisme op internet welig tiert. Net zo overigens als in ons land. Geen zorg over het aanwakkerende antisemitisme, maar we doen er op onze eigen wijze nog een schepje bovenop.

De eerste gedachte is dan: hebben ze niets beters te doen? Als je er echter over nadenkt dan komt boven dat het antisemitisme van overheidswege nog steeds niet verdwenen is. Het concentreert zich nu op de Joodse staat. Israel moet de maat genomen worden, zodat wij onze handen in onschuld kunnen wassen ten aanzien van armen, weduwen en wezen in onze eigen kontreien.

Telkens ventileert de wereld haar haat tegen Israël. Vier van de vijf resoluties in de organen van de Verenigde Naties zijn tegen Israel. Je zou er moedeloos van kunnen worden. Vanmorgen las ik in de Bijbel Johannes 16 waar de Heiland zegt: “Houdt goede moed, ik heb de wereld overwonnen”. Aan de jaloezie en haat van de volken komt een einde. Jesaja en Micha zeggen het zo: “Want uit Sion zal de wet uitgaan en het woord van de Heer uit Jeruzalem. En Hij (de Messias) zal richten tussen volk en volk en rechtspreken over machtige natiën” Een heerlijk vooruitzicht en hoop aller vromen.

Roger van Oordt

De auteur

Roger van Oordt

Roger van Oordt is honorair consul van de staat Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda