Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Hoe we Gods trouw aan Israël wereldwijd verkondigen

28 juli 2022

C4I International

God is trouw aan Israël! Die boodschap van hoop delen we als Christenen voor Israël graag met iedereen. In Nederland, maar natuurlijk ook daarbuiten. Daarom is er Christians for Israel International, onze internationale organisatie.

Christenen voor Israël begon als een kleine beweging in Nederland, maar is inmiddels uitgegroeid tot een internationale organisatie. Via onze afdelingen en partners in ruim vijftig landen bereiken we christenen met onze boodschap. Die is overal hetzelfde: God is trouw aan Zijn Woord, Israël is een teken van hoop en als christenen mogen we Israël zegenen.

De manier waarop we die boodschap brengen verschilt wel, omdat elke cultuur om een andere aanpak vraagt. Gelukkig kunnen we daarbij rekenen op de hulp van toegewijde, lokale teams van christenen met veel liefde voor Israël.

In deze landen is Christenen voor Israël (zelf of via een partner-organisatie) actief:

Updates van onze afdelingen

In Jeremia 31:10 geeft God de opdracht om Zijn trouw aan Israël wereldwijd te verkondigen. Dat doen we met veel lokale vrijwilligers ter plaatse, die worden aangestuurd vanuit Nederland. Wat er zoal gebeurt? Enkele voorbeelden:

Oeganda

Afgelopen mei opende ons team in Oeganda een kantoor in de hoofdstad Kampala. Vanuit hier wordt Bijbelstudiemateriaal over Israël ontwikkeld en verspreid onder kerken en christelijke media in onder meer Oeganda, Kenia, Rwanda, Tanzania, Burundi en Zambia. In deze landen is veel liefde voor Israël!

Fiji-eilanden

Raphael Jordan, op de foto linksboven, leidt ons team op Fiji. De Engelstalige versie van Israël Aktueel (Israel and Christians Today) wordt hier steeds meer verspreid. "We brengen de kranten naar kerken op Fiji en vanaf daar nemen mensen ze mee om uit te delen", zegt Raphael, die ook veel contact heeft met politici op Fiji.

Oekraïne

Afgelopen september hebben ds. Frank Heikoop en ds. Kees Kant Bijbelstudies over Israël gehouden met 16 voorgangers van kerken in Vinnytsia en omgeving. Ze werden vertaald door ds. Andrei Babiy, voorganger van de kerk waar onze voedselpakketten opgeslagen zijn. Tijdens de huidige oorlog heeft deze gemeente alle bijgebouwen beschikbaar gesteld aan Christenen voor Israël, voor de opvang van Joodse vluchtelingen.

Meer weten?

In onze nieuwsbrief over het internationale werk van Christenen voor Israël leest u nog veel meer updates. Bijvoorbeeld vanuit Ivoorkust, Cuba en Roemenië. Klik hier om de nieuwsbrief te downloaden.

Wilt u het internationale werk van Christenen voor Israël steunen? Dat kan! Bijvoorbeeld zo:

  • voor €20,- kunnen we 10 voorgangers in Ivoorkust de Franse vertaling van het boek 'Waarom Israël?' van ds. Glashouwer uitreiken
  • voor €40,- kunnen we 10 exemplaren van het boek 'Waarom Israël?' laten drukken in het Urdu, de nationale taal in Pakistan
  • voor €70,- kunnen we 1000 flyers met informatie over Israël drukken, om uit te delen in Oeganda
  • voor €150,- kunnen we 50 kranten (Israël Aktueel in het Engels) drukken en versturen op de Fiji-eilanden
  • voor €400,- kunnen we een nieuwe uitzending met Bijbelstudies van ds. Glashouwer over Israël maken voor Alfa Omega TV, de christelijke televisiezender uit Roemenië

Helpt u mee?

Doneren
Abonneren
Agenda