Sluiten

Zoeken.

Grote belangstelling voor Israël-manifestatie

Door Christenen voor Israël - 

20 mei 2021

IMG_5447

Grote belangstelling voor Israëlmanifestatie in Den Haag | Foto: Christenen voor Israël

Bijna duizend vrienden van Israël waren op donderdag 20 mei in Den Haag, om hun solidariteit met Israël te laten zien. De solidariteitsmanifestatie werd georganiseerd door CIDI en Christenen voor Israël, met dank aan Pillar of Fire.

Aanleiding

Het meest recente conflict tussen Israël en Hamas woedt nu al bijna twee weken. Er zijn ruim vierduizend raketten op Israëlische burgers afgeschoten door Hamas en Islamitische Jihad. En Israëls zelfverdediging wordt telkens weer onterecht veroordeeld door een deel van de Tweede Kamer.

Manifest

Een aantal Kamerleden was ook bij de manifestatie aanwezig, waaronder Don Ceder (CU), Kees van der Staaij (SGP), Gidi Markuszower (PVV), Nicki Pouw-Verweij en Derk-Jan Eppink (JA21). CIDI en Christenen voor Israël boden hen een manifest aan met de oproep om de invloed van terreurorganisaties in Europa te bezweren, Israël in zijn recht op zelfverdediging te steunen en antisemitisme grondig te bestrijden.

De manifestatie werd georganiseerd net voorafgaand het Kamerdebat over Israël. Diverse sprekers uit Joods en christelijk Nederland hadden een boodschap voor de Nederlandse regering: 'Blijf achter Israël staan'. Sprekers waren onder andere Opperrabbijn Binyomin Jacobs, CJO-voorzitter Ronny Naftaniël, en diverse sprekers van Christenen voor Israël en CIDI. Ook de Israëlische ambassadeur Naor Gilon sprak de menigte toe, dankbaar voor de steun die hij ervaart voor Israël.

Video-impressie van de Israëlmanifestatie

Bekijk hier de foto-impressie (klik op de foto om te vergroten) | Foto's: Christenen voor Israël

Bedankt!

De manifestatie is veilig verlopen: behalve enkele passanten die op hun gedrag werden aangesproken door de politie is alles rustig gebleven. We bedanken alle aanwezigen voor hun komst, en ook de vele duizenden mensen die via de livestream meekeken, uit Nederland en ook uit Israël.

Hier kunt u de livestream van de manifestatie terugkijken

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda