Sluiten

Zoeken.

GroenLinks heeft foute vrienden

8 maart 2019

ad4ad780-09f7-47e6-ae64-2855f32755b0-1024x576

Screenshot uit een video van EPAL, een aan Hamas gelieerde organisatie die GroenLinks prijst voor hun steun aan BDS

Oproep: op dinsdag 12 maart om 8 uur ’s ochtends organiseert Christenen voor Israël een manifestatie bij het landelijk bureau van GroenLinks, om onze stem te laten horen tegen de boycot-motie die de partij onlangs heeft aangenomen op haar partijcongres. We roepen u op om hierbij aanwezig te zijn, als vrienden van Israël en het Joodse volk.

De GroenLinks-motie die op 16 februari jl. werd aangenomen tijdens het ledencongres van de partij luidt als volgt: ‘BDS is een geoorloofd middel om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid’. De afkorting BDS staat voor: Boycot, Desinvestering en Sancties tegen Israël. GroenLinks is hiermee de eerste partij die de boycot van Israël openlijk steunt.

Wat is BDS?

De BDS-beweging die werd opgericht in 2005, streeft ernaar om Israël eenzijdig uit te sluiten op economisch, academisch en cultureel vlak. Het publieke debat wordt vergiftigd door deze eenzijdige anti-Israëlbeweging. De oprichters van de beweging ontkennen openlijk het bestaansrecht van de Joodse staat Israël. Waar BDS actief is, nemen anti-Joodse incidenten toe, en diverse prominente BDS-supporters zijn gelieerd aan terroristische organisaties.

Lees hier meer over de achtergronden van BDS.

Het zullen je vrienden maar zijn…

In onderstaande bizarre propagandavideo prijst een aan Hamas gelieerde organisatie het besluit van GroenLinks om BDS te steunen. Via deze link kunt u de vertaling lezen van de Arabische tekst in de video

Onze oproep aan GroenLinks

GroenLinks: trek ondubbelzinnig de anti-Israël motie in en bied je excuses aan aan Israël en de Joodse gemeenschap. Kies je vrienden zorgvuldiger en stop met het steunen van een beweging die Israël van de kaart wil vegen. Laat je niet in met mensen die anti-Joodse uitspraken doen of die werken voor terroristische organisaties. Aan de zure vruchten herken je de boom.

Kom dinsdagochtend 12 maart ook naar Utrecht!

Jodenhaat en antizionisme mogen niet gewoon worden! Laat daarom, samen met ons, ook úw stem horen op dinsdag 12 maart om 8 uur ’s ochtends bij het Landelijk Bureau van GroenLinks (Oudegracht 312 in Utrecht – klik hier voor de route vanaf Utrecht station)

Spelregels voor 12 maart

  • Geen eigen spandoeken meenemen. De organisatie zorgt voor spandoeken. Israëlvlaggen meenemen mag wel (geen stokken).
  • Aanmelden is niet nodig.
  • De manifestatie duurt van 8 tot 9.30 uur ’s ochtends, met diverse toespraken.
  • Wij zorgen voor heerlijke (Israëlische) thee met koekjes.
  • Verzamelen: op 12 maart om 8 uur op de Oudegracht 312 in Utrecht (klik hier voor de looproute vanaf het station)
  • Wij zullen zorgen dat de manifestatie ordelijk en veilig verloopt.

Kunt u niet komen, maar wilt u wel wat doen?

  • Stuur een email of brief naar GroenLinks om ze te waarschuwen voor het gevaar van het steunen van de BDS-beweging. Voor argumenten hiervoor, lees dit pamflet.
  • Bid voor een veilig verloop van de manifestatie en dat GroenLinks terugkomt op haar besluit.
Doneren
Abonneren
Agenda