Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Gert-Jan Segers en Kees van der Staaij ontvangen Karel-van-Oordt-award

Door Redactie cvi.nl - 

22 januari 2024

KVO Award 1

Gert-Jan Segers en Kees van der Staaij. Beeld: Ambassade van Israël, SkyProductions

Op donderdag 18 januari heeft Christenen voor Israël voor het eerst in het bestaan twee Karel-van-Oordt-awards uitgereikt op één dag. De award is bestemd voor mensen die zich in het publieke domein gedurende langere tijd achter Israël hebben gestaan. In het verleden is hij drie keer eerder uitgereikt.

Op deze dag werden Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers met deze speciale award geëerd. Beiden waren jarenlang lid van de Tweede Kamer voor respectievelijk de SGP en de ChristenUnie. Hun liefde voor Israël, waar ze onverkort voor bleven staan in de Tweede Kamer en de media, waren de aanleiding voor Christenen voor Israël om hen te bedanken.

Kees van der Staaij heeft als voorman van de SGP steeds weer het geluid laten horen van Gods onwankelbare trouw aan Zijn volk. De staat Israël als enige Joodse staat is door hem onverkort verdedigd.

Gert-Jan Segers heeft in het publieke debat nooit verzwegen, dat Israël het thuisland van het Joodse volk is. Hij heeft persoonlijk een rol gespeeld in de excuses die perimier Rutte heeft aangeboden voor het handelen van de Nederlandse overheid jegens de Joden in de Tweede Wereldoorlog.

KVO Award

Beeld: Ambassade van Israël, SkyProductions

Beiden hebben de liefde voor Israël meegekregen vanuit hun opvoeding. In de geschiedenis van de kerk zijn er altijd mensen geweest die het opgenomen hebben voor Israël. Zij zijn daar voorbeelden van in het heden. Gert-Jan Segers en Kees van der Staaij kregen de gouden speld opgespeld door de ambassadeur van Christenen voor Israël Pim van der Hoff, geassisteerd door opperrabbijn Jacobs.

De Israëlische ambassadeur in Nederland, Modi Ephraim, overhandigde hen een plaquette als teken van dank voor hun jarenlange inzet en vriendschap voor Israël. Ook Christenen voor Israël mocht deze plaquette in ontvangst nemen.

Bekijk hieronder de beelden. Klik op een foto voor een vergroting.

Beelden: Ambassade van Israël, SkyProductions

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda