Sluiten

Zoeken.

Gemeente Amsterdam reageert te laks op antisemitisme

Door Roger van Oordt - 

28 mei 2020

hacarmel-2

In de afgelopen weken is het Joodse restaurant HaCarmel voor de zesde keer in drie jaar slachtoffer geworden van een antisemitische actie. En op de Dam in Amsterdam is voor de zoveelste keer een pro-Israëlbetoger gemolesteerd door een tweetal mannen waarvan de identiteit bekend is. De Amsterdamse gemeenteraad zou hierover op 19 mei spreken, maar vond het in haar ‘wijsheid’ geen prioriteit. De politie treedt nauwelijks op.

Wij mogen niet langer machteloos toekijken. Het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) heeft onmiddellijk de landelijke pers gezocht en een open brief gepubliceerd in de Telegraaf en het Parool. Dat is niet voldoende gebleken. Daarom willen we u oproepen om deze open brief van het CIDI, met uw persoonlijke toelichting erbij, te sturen naar het Presidium van de gemeenteraad van Amsterdam. Dat kan via dit e-mailadres info@gemeenteraad.amsterdam.nl met de vermelding: het presidium van de gemeenteraad van Amsterdam.

Opdat zij “gebombardeerd” worden met onze verontwaardiging. Het gaat om de veiligheid van de Joodse gemeenschap, dus laten we deze keer actie niet overlaten aan anderen maar zelf iets doen.

Ook zou HaCarmel enorm geholpen zijn met klanten. Op 5 juni hoopt het restaurant haar deuren weer (beperkt) te openen voor bezoek. Wat zou het mooi zijn als u daar een hapje gaat eten! U kunt uw tafeltje reserveren via het nummer: 020 675 7636.

We rekenen graag op uw steun.

Roger F.G. van Oordt, directeur

Roger van Oordt

De auteur

Roger van Oordt

Roger van Oordt is honorair consul van de staat Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda