Sluiten

Zoeken.

Fotoverslag: Een geslaagde eerste studiedag van de Israël Talks!

Door Paola Groenewold-Veenendaal - 

26 september 2022

3

Een volle zaal tijdens de eerste studiedag van de Israël Talks 2022.

Afgelopen zaterdag 24 september vond de eerste studiedag van onze Israël Talks plaats. Bekijk hier de foto's en meld u aan voor een van de volgende studiedagen!

Eindelijk weer! Wat was het fijn om na twee coronajaren eindelijk weer een studiedag over Israël te mogen organiseren. Natuurlijk was er door onze livestreams genoeg aanbod aan onderwijs over Israël, waar we dan ook erg dankbaar voor zijn. Maar het samenzijn en elkaar ontmoeten als Israëlfamilie, dat is toch heel waardevol.

Zo'n zeventig mensen namen deel aan de studiedag. Van jong tot oud, van dominee tot keurslager... iedereen kwam met hetzelfde doel: meer te weten komen over Gods plan met Israël en de wereld.

Israël, het land van God

's Morgens trapte ds. Frank Heikoop de studiedag af met een lezing over 'Israël, het land van God'. Op een heldere en duidelijke manier legde hij uit hoe het land Israël aan God toebehoort en dat Hij het land toewijst aan Zijn volk, de Joden.

Maar, kan je met de Bijbel in de hand aankomen bij bijvoorbeeld de Verenigde Naties, om daarmee aan te tonen dat Israël het land voor de Joden is? Als mensen niet geloven in de God van de Bijbel, dan is dat voor hen natuurlijk geen gerechtvaardigde claim.

Over deze relevante vragen werd gesproken en konden mensen aan het eind vragen stellen, waar ruimschoots gebruik van werd gemaakt.

(tekst gaat onder de foto's verder)

ds. Frank Heikoop, spreker en voorzitter van Christenen voor Israël

Ontmoeting

Na de eerste lezing en het beantwoorden van de vragen, was er een pauzemoment. In het Israëlcentrum stond een kom verse soep klaar voor iedereen en was het tijd om elkaar te ontmoeten.

Mensen praatten na over de lezing die ze hadden gehoord en deelden met elkaar waarom ze Israël zo belangrijk vonden. Het was een gezellig moment van ontmoeting!

Elkaar ontmoeten met een kom verse soep in de pauze.

Israël, de kerk en de Sjechina

Dat was het onderwerp waar prof. dr. Willem J. Ouweneel 's middags over sprak. Hij legde uit dat 'Sjechina' staat voor de Goddelijke aanwezigheid op aarde. In veertien punten besprak hij de geschiedenis van Israël en waar de aanwezigheid van God merkbaar en zichtbaar was (en is).

Bij Mozes, in de brandende braamstruik. Later in de tabernakel in de woestijn, maar bijvoorbeeld ook tijdens de verheerlijking van de Heere Jezus op de berg. Ook legde hij uit hoe Gods aanwezigheid in de toekomst zal zijn en hoe we als kerk Zijn aanwezigheid kunnen opmerken.

Ook na deze lezing werden er volop vragen gesteld.

(tekst gaat onder de foto's verder)

Nog 5 studiedagen te gaan!

Afgelopen zaterdag was de eerste studiedag van zes interessante Israël Talks. Heeft u deze dag gemist? Niet getreurd, er komen nog vijf andere dagen aan! Op 8 oktober zijn de volgende Israël Talks, met ds. Henk Poot en Tal Hartuv.

Ds. Poot zal spreken over 'Jezus de Jood, wat betekent dat voor ons?'. De Heere Jezus neemt een centrale plaats in het christendom in. Ons kerkelijk jaar is gebaseerd op de gebeurtenissen uit het leven van Jezus: Zijn geboorte, lijden en sterven, opstanding en hemelvaart en de uitstorting van de Heilige Geest. Toch lopen veel christenen voorbij aan een heel belangrijk punt: Jezus is een Jood. Hij werd geboren als Jood en keerde als Jood terug naar de hemel. Zijn leven was doordrenkt met het Jodendom. Je kunt er niet omheen. Maar wat betekent dit voor ons als christenen?

Tal Hartuv zal spreken over 'Van dood naar leven: hoop na terreur'. Hoe leef je verder na een terreuraanslag? Welke handvatten geeft het Joodse denken? In deze Israël Talk maak je kennis met Tal Hartuv. Tal heeft een aanslag meegemaakt die haar leven compleet veranderde. Tal zal spreken over haar leven na de aanslag, maar ook over welke parallellen er te trekken zijn tussen Israël en het leven van deze Israëli.

Bent u erbij? Klik op de knop voor meer informatie/aanmelden!

Paola

De auteur

Paola Groenewold-Veenendaal

Doneren
Abonneren
Agenda