Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Expositie Redders in Nood verlengd tot 5 december

Door Christenen voor Israël - 

1 september 2020

Kopie van Zonder titel (7)

Omdat onze zomertentoonstelling Redders in nood deze zomer maar beperkt toegankelijk was vanwege de coronamaatregelen, blijft deze voorlopig geopend. Tot 5 december kunt u van maandag t/m zaterdag in het Israëlcentrum in Nijkerk terecht om de tentoonstelling te bekijken.

Het afgelopen half jaar was natuurlijk bizar voor iedereen vanwege het coronavirus. Dat gold ook voor ons in de aanloop naar de opening van onze zomertentoonstelling Redders in Nood. Bij onze afdeling Educatie was Johanna van Davelaar verantwoordelijk voor de samenstelling van de expositie.

Er is ruimte genoeg om als klas 'coronaproof' langs te komen en het is een leuk en leerzaam uitje!

Wanneer besefte je dat de expositie vanwege de coronacrisis misschien wel anders zou lopen dan gepland?

"Tsja, ik ben nogal optimistisch ingesteld, dus toen de lockdown begon, dacht ik nog dat 't misschien een paar weken zou duren en dat we dan weer gewoon verder zouden gaan. Maar na een week of drie besefte ik dat het geen normaal jaar zou worden."

"Normaal gesproken zetten we in het voorjaar qua voorbereiding de puntjes op de 'i' en dan beginnen we met het opbouwen van de nieuwe tentoonstelling. Oorspronkelijk waren we van plan om de expositie voor de meivakantie te openen, maar dat ging niet door vanwege de lockdown. Bovendien liepen we achter met de opbouw, omdat we in die periode maar mondjesmaat in het gebouw mochten zijn. Uiteindelijk was de expositie gelukkig klaar toen we op 1 juni mochten openen."

"We hadden eerder al een beetje bedacht hoe we na de lockdown de expositie 'coronaproof' konden maken, maar toen alle richtlijnen duidelijk werden, hebben we natuurlijk hard gewerkt om daar helemaal aan te voldoen. Met een maximaal aantal bezoekers in de ruimte, goede ventilatie en veel hygiënemaatregelen."

Johanna van Davelaar in de tentoonstelling bij een foto van Jan Zwartendijk, een van de redders over wie in de tentoonstelling wordt verteld.

Wat hoop je voor het komende najaar?

"Ik hoop natuurlijk dat er nog veel mensen komen. Vooral scholen en gezinnen. Toen we op 1 juni mochten openen, kwam het bezoek langzaam op gang. Uiteindelijk hebben nu bijna vierduizend mensen de tentoonstelling bezocht, maar dat is wel een stuk minder dan vorig jaar, toen ruim tienduizend mensen het Israëlcentrum bezochten."

"Nu de zomervakantie voorbij is, is het aantal bezoekers natuurlijk weer wat teruggelopen, maar ik nodig graag schoolklassen uit om de expositie te komen bezoeken. Er is ruimte genoeg om als klas 'coronaproof' langs te komen en het is een leuk en leerzaam uitje! Daar zijn klassen volgens mij best aan toe."

Gezinnen moeten het natuurlijk vooral van de zaterdagen en vakanties hebben, dus ik zou zeggen: maak er gebruik van! Reserveer op tijd via zomertentoonstelling.nl, hopelijk zien we u dan binnenkort in Nijkerk!

Bezoek onze

tentoonstelling

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda