Sluiten

Zoeken.

Een week vol boeiende livestreams

Door Christenen voor Israël - 

16 november 2020

Livestream lezing

Kent u de woorden 'afpeigeren' en 'gedeisd'? Mooi, dan kent u al een beetje Hebreeuws! Dr. P.J. van Midden, universitair docent Hebreeuws, leert u alles over de oorsprong van het Hebreeuws en legt ook uit welke Hebreeuwse woorden in het Nederlands terecht zijn gekomen.

Dat is te zien op de livestream van vanavond, maar van dinsdag t/m zaterdag zijn we er natuurlijk ook weer met sprekers als ds. Glashouwer, ds. Poot en een uniek concert! Bekijk hieronder het programma:

maandag 16 november: dr. P.J. van Midden over 'Hebreeuws: de leukste taal die er is!'

Het Oude Testament is voor het allergrootste deel geschreven in het Hebreeuws, één van de talen (beter: dialecten) die in Kanaän werd gesproken. In de Bijbel wordt Hebreeuws ‘Judees’ genoemd. Dat duidt op de omgeving van Jeruzalem. In het noorden was het dialect weer net een beetje anders. Onder leiding van dr. P.J. van Midden, universitair docent Hebreeuws aan de Universiteit van Tilburg, maken we kennis met Hebreeuws: de letters, losse woorden die ook in het Grieks en zelfs in het Nederlands zijn terechtgekomen, maar ook met zinnen. Want de Bijbel heeft een bijzondere zinsbouw, die lastig is voor vertalers om goed weer te geven. Een we besluiten deze clinic met een aantal woorden dat via het Jiddisch in Nederland bekend is geworden. Wist u bijvoorbeeld dat afpeigeren een Hebreeuws woord is? En je gedeisd houden, kende u die? Kortom: u kent al een heleboel Hebreeuwse woorden, en uw letters lijken vaak op Hebreeuwse. Als je het maar even ziet!

dinsdag 17 november: online concert met o.a. Christian Verwoerd

Een heel bijzondere livestream: een concert met Christian Verwoerd & band! Naast bekende meezingers speelt Christian prachtige Israëlische muziek. Bert Noteboom verzorgt een overdenking over het thema 'Gods trouw aan Israël, ook aan ons' en er zitten nog meer verrassingen in het programma. Kijken en genieten dus!

deze livestream wordt verzorgd door Isreality, de jongerenorganisatie van Christenen voor Israël

woensdag 18 november: ds. Willem J.J. Glashouwer over 'De Abraham Akkoord in profetisch perspectief'

Onlangs sloot Israël vrede met diverse Arabische landen, iets wat veel mensen nooit voor mogelijk hebben gehouden. De vraag is dan ook: hoe moeten we deze 'Abraham Akkoorden' zien in het licht van Bijbelse profetieën?

donderdag 19 november: ds. Henk Poot over 'Zefanja, hoop voor de toekomst'

De woorden van de profeet Zefanja klinken op de drempel van de Babylonische ballingschap, maar ze geven ook een geweldige boodschap voor de toekomst. We proeven op een bijzondere wijze iets van het hart van God.

vrijdag 20 november: ds. Kees Kant over 'Opmerkelijke overeenkomsten tussen Job en Israël'

Het Bijbelboek Job is heel bekend, maar tegelijkertijd ook best moeilijk. Een welvarend man die alles voor elkaar lijkt te hebben, maar die ook in één keer alles verliest. Wie wat dieper in de tekst graaft komt een aantal opmerkelijke overenkomsten tegen tussen Job en... Israël! Welke overeenkomsten dat zijn legt ds. Kees Kant uit.

zaterdag 21 november: Ruben Ridderhof over 'Het Koninkrijk van God'

Het Koninkrijk van God wordt in de kerk vaak verkeerd uitgelegd. Wat heeft het Koninkrijk van God met Israël te maken? Welke rol speelt de Messias, en wat is onze plek daarin als christenen?

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda