Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Steun Israël

Terug naar overzicht

Een glimlach zegt alles

Door Redactie cvi.nl - 

31 mei 2023

Tandarts

Samen met zijn familie ontvluchtte Vladimir Vilkomer op 8-jarige leeftijd Oekraïne. Hij is voor het leven getraumatiseerd door de bombardementen en alle doormaakte ellende. Nu woont hij in Israël en is 90 jaar oud.

Ruim dertien jaar geleden kreeg hij zijn eerste kunstgebit. Al snel braken de tanden en paste het gebit hem niet meer. Hij liet zijn gebit vervangen, maar tijdens een recent verblijf in het ziekenhuis raakte hij zijn gebit kwijt. Omdat Vladimir geen tanden meer had, kon hij ook niets eten. Dit bracht het trauma uit zijn jeugd terug: de tijden waarin hij en zijn gezin lange tijd niks te eten hadden.

Daarom ging hij zijn oude kunstgebit weer gebruiken. Deze paste slecht, was gebarsten en veroorzaakte daarmee meer problemen en pijn. Vladimirs maatschappelijk werker verwees hem door naar Dental Volunteers for Israel (DVI). Daar kreeg hij een volledig nieuw kunstgebit. Zijn glimlach zegt nu alles!

Dental Volunteers for Israel

Deze organisatie in Jeruzalem is de enige kliniek die volledig gratis tandheelkundige behandelingen biedt. Aan kinderen, jongeren, behoeftige ouderen en óók aan overlevenden van de Holocaust. Meer dan 5.000 vrijwillige tandartsen uit alle hoeken van de wereld werken mee aan dit prachtige initiatief.

Wil jij naar Israël gaan om jouw talenten als tandarts in te zetten? De DVI-kliniek stelt een appartement ter beschikking als waardering voor jouw werk. Door jouw inzet help je kinderen, jongeren en ouderen weer een stralende glimlach te laten zien.

Wil je meer informatie over Dental Volunteers for Israel of wil je je aanmelden? Alvast bedankt!

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda