Sluiten

Zoeken.

De vooringenomenheid van de VN tegen Israël

Door Andrew Tucker - 

22 september 2023

2021 CVI website (67)

Zaal van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De leiders van de 193 lidstaten van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties kwamen deze week bijeen in New York. Zoals gewoonlijk werd Israël geïsoleerd en kregen de vijanden een platform om hun haat te spuien.

Veroordelingen

De leider van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) en de Palestijnse Autoriteit (PA), Mahmoud Abbas, gebruikte het podium van de VN om Israël te beschuldigen van het destabiliseren van de regio. Israël zou dit doen door "koortsachtig" tunnels te graven onder de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem. Hij beweerde dat de Al-Aqsa moskee en de "Al-Buraq" muur, de Westelijke Muur of Kotel, "exclusieve gebedshuizen voor alleen moslims" zijn.

Abbas veroordeelde de Verenigde Staten en Groot-Brittannië voor de Balfour Verklaring van 1917 (die het recht van het Joodse volk erkende om hun thuisland in Palestina te vestigen), en riep de Verenigde Naties op om het ontkennen van de nakba - het Arabische woord voor "catastrofe" dat Palestijnen associëren met de vestiging van het moderne Israël in mei 1948 - strafbaar te stellen.

Met andere woorden, Abbas liet zien dat het Palestijnse leiderschap nog altijd het bestaan van Israël blijft ontkennen en blijft streven naar de vernietiging ervan.

Vijandige houding

"De toespraak van Mahmoud Abbas was opnieuw een opruiende vertoning van weerzinwekkend antisemitisme, krankzinnige leugens en verheerlijking van terreur, wat zijn volslagen irrelevantie onderstreept," schreef Arsen Ostrovsky, CEO van het International Legal Forum. "Een positief punt is dat hij tenminste niet opnieuw de Holocaust heeft ontkend."

In een ontmoeting met VN-secretaris-generaal Guterres benadrukte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de rol van Iran in het destabiliseren van het Midden-Oosten en de wereld. Hij zei dat hij hoopt dat de normalisatie-inspanningen met Saoedi-Arabië zullen slagen en voorspelde dat de economische corridor van India naar Europa, die door Israël loopt, "zal bijdragen aan het versterken van de wereldeconomie." Netanyahu vroeg Guterres om de vijandige houding van de instellingen van de organisatie tegenover de staat Israël te "veranderen".

"De tijd is gekomen dat de VN de Iraanse subversie en het Palestijnse terrorisme tegen onschuldige burgers veroordeelt, en zich onthoudt van haar ongefundeerde kritiek op Israël," zei hij.

Photo Andrew

De auteur

Andrew Tucker

Andrew Tucker is Chief Editor van Israel & Christians Today en directeur van thinc. - The Hague Initiative for International Cooperation www.thinc.info

Doneren
Abonneren
Agenda