Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Christenen voor Israël, bedankt voor een geweldige zomer!

Door Vered Achihon - 

3 september 2021

GuyYechiely-Safari9 (321)

Foto: Guy Yechiely

Ik schrijf dit op 1 september, de dag waarop zo'n 1.400 nieuwe olim-kinderen die in onze Alija-centra in heel Israël wonen, aan hun eerste schooldag beginnen. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat het allemaal mijn kinderen zijn en ik ben blij voor elk van hen.

Hoewel ik me mijn alija naar Israël - als 4-jarig kind op de rug van een ezel en gedragen op de schouders van mijn sterke vader - nauwelijks herinner, kan ik me mijn eerste dag in het eerste leerjaar nog heel goed herinneren. Ik was zo opgewonden en ook bang. Wat als ik er niet bij pas? Wat als niemand me leuk vindt? Mijn vader vertelde me dat zolang ik mezelf leuk vind en er elke dag hard aan werk, ik gunst zal genieten bij zowel G-d als bij mensen. Wat mis ik mijn wijze vader.

Prachtige zomer

Terwijl ik me zijn woorden en ook mijn angsten herinner, ben ik zo trots om met u te delen dat dankzij uw organisatie en dankzij de vrijgevigheid van de vele donateurs van Christenen voor Israël, deze 1400 kinderen naar school zullen gaan na een prachtige zomer vol met leuke, zorgeloze en leerzame activiteiten. Dankzij jullie giften zijn ze emotioneel en educatief voorbereid op de uitdagingen van het komende jaar.

Uitdagingen

Deze zomerkampactiviteiten zijn altijd belangrijk voor nieuwe olim-kinderen en nog veel meer in een jaar als dit. Je huis verlaten en alija maken naar een nieuw land, terwijl je te maken hebt met een wereldwijde pandemie, de angst voelt voor het recente conflict met Gaza en een nieuwe taal moeten leren en vrienden moeten maken via Zoom, was een enorme uitdaging voor onze kinderen. Dankzij jullie bood deze zomer hen de kans die ze zo nodig hadden om samen te zijn, om zowel sociaal als educatief de kloof te overbruggen.

Onder deze olim-kinderen is een heel speciale groep: 113 nieuwe olim-kinderen die vandaag naar de eerste klas gaan nadat ze van jullie het o zo speciale geschenk hebben gekregen van een gloednieuwe, lekker zittende, prachtige en "coole" rugtas gevuld met benodigdheden zoals een etui, kleurpotloden, scharen, lijm, notitieboekjes en meer.

bekijk de foto's in de slider (klik op een foto voor een vergroting, tekst gaat verder onder de slider)

De ouders vroegen allemaal om jullie, onze lieve vrienden en donateurs, te bedanken. Eén vader heeft me zo ontroerd, omdat hij zei dat hij zo dankbaar is dat dankzij hun alija, zijn dochter nu deze gave van onderwijs kan krijgen op zo'n jonge leeftijd, een gave die hij zelfs als volwassene nooit heeft gehad. Dit deed me natuurlijk denken aan mijn lieve vader en aan mezelf.

Ik wil nogmaals Christenen voor Israël bedanken voor jullie vriendelijkheid voor de olim-kinderen in deze zomer en gedurende het hele schooljaar. Uw vriendelijkheid maakt echt een verschil in het leven van deze lieve kinderen en hun families.

Zoals er wordt gezegd in Psalm 89:3: "Voor eeuwig zal er met vriendelijkheid gebouwd worden..."

Ik wens u en alle christenen voor Israël een goed jaar, een jaar van vreugde, gezondheid en succes bij al uw inspanningen.

Shana Tova!

Vered Achihon

De auteur

Vered Achihon

Directeur van de educatieve, culturele en sociale programma's van de alija-afdeling van het Joods Agentschap voor Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda