Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Burgemeester van Jeruzalem opent tentoonstelling in Nijkerk

Door Christenen voor Israël - 

3 juni 2022

Opening zomertentoonstelling burgemeester Jeruzalem

De burgemeester van Jeruzalem, Moshe Lion, opende op 1 juni onze zomertentoonstelling 'Bestemming Jeruzalem'. Foto: Jaco Klamer

Op 1 juni werd het Israëlcentrum in Nijkerk eigenlijk een beetje het ‘Jeruzalemcentrum’. Burgemeester Moshe Lion van Jeruzalem bezocht het centrum namelijk om de nieuwe zomertentoonstelling Bestemming Jeruzalem te openen. Bezoek je het centrum deze zomer, dan kom je er helemaal in Jeruzalemsferen weer uit!

Bestemming Jeruzalem

Bestemming Jeruzalem is een belevenis voor jong en oud. Wie Jeruzalem eens bezocht zal veel herkennen. Wie nooit de stad bezocht, kan in het Israëlcentrum iets proeven van de sfeer in de stad en de bijzondere betekenis ontdekken die deze eeuwige stad heeft voor de wereld.

De zomertentoonstelling is een belevenis voor jong en oud!

Mezoeza

Als openingshandeling plaatste de burgemeester een mezoeza aan de post van het poortgebouw dat in de tentoonstelling is opgebouwd. De mezoeza is een kokertje waar gewoonlijk bij Joodse huizen een rolletje perkament in zit met daarop enkele teksten uit de Thora. Het is de vervulling van het gebod om Gods geboden op de poorten te schrijven (Deuteronomium 6:9).

In de mezoeza aan de poort van de tentoonstelling zit echter niets, vertelde Ruben Ridderhof van Christenen voor Israël. Omdat de tentoonstelling geen Joods huis is, is dat niet gepast. Maar het symbool van de mezoeza vertelt wel wat de tentoonstelling uitademt: dat Jeruzalem de stad is waar God Zijn Naam wil doen wonen en van waaruit Zijn Woord zal uitgaan over heel de aarde.

Enthousiast

Niet alleen burgemeester Lion van Jeruzalem toonde zich enthousiast over de expositie. Ook Israëls ambassadeur in Nederland, Modi Ephraim was aanwezig bij de opening en roemde stichting Christenen voor Israël voor de vriendschap die de organisatie toont voor Israël en Jeruzalem.

 0

Ook Modi Ephraim, Israëls ambassadeur in Nederland, was aanwezig bij de opening.

Bezoek het Israëlcentrum

in Nijkerk

Toen na de burgemeester en de ambassadeur ook de eerste bezoekers de tentoonstelling bezochten, bleek meteen hoezeer de expositie een belevenis is voor het hele gezin. Met name de sfeervolle steegjes en de donkere en kronkelende tunnel van Hizkia vielen erg in smaak bij de kinderen. De interactieve Jeruzalemprojectie -waar de geschiedenis van de stad tot leven komt op een groot 3D-model van het landschap van Jeruzalem - oogst veel verwondering bij jong en oud.

Met een VR-bril een virtuele tramrit maken door Jeruzalem.

Bijzondere opening

Al met al geeft deze bijzondere opening de indruk dat Bestemming Jeruzalem een buitengewone belevenis is voor jong en oud. We hopen dan ook dat we de komende maanden veel bezoekers in het Israëlcentrum mogen ontvangen.

En als je ’t jammer vindt dat je de burgemeester van Jeruzalem hebt gemist...? Niet getreurd. Voor iedereen die de tentoonstelling bezoekt heeft hij een welkomstboodschap achtergelaten!

Bezoek aan Urk

Bij Christenen voor Israël noemen we Urk wel eens liefkozend het ‘Jeruzalem van het Noorden’: veel inwoners voelen zich verbonden met Israël en Jeruzalem. Daarom bezocht burgemeester Moshe Lion na de opening in Nijkerk het vissersdorp. Hij ontmoette daar zijn ambtsgenoot Cees van den Bos, maakte een rondwandeling door de oude dorpskern en was ’s avonds bij een feestelijke bijeenkomst met honderden vrienden van Israël. Voor de gelegenheid waren de inwoners van Urk opgeroepen om de Israëlische vlag uit te hangen. Daar werd ruimschoots gehoor aan gegeven: blauw-wit kleurde het voormalige eiland.

 0

Een ontmoeting met burgemeester Cees van den Bos van Urk.

0 CVI website 0

Een feestelijk diner op Urk met honderden Israëlvrienden.

 0

Hoog bezoek op Urk.

Bezoek de zomertentoonstelling!

Onze zomertentoonstelling 'Bestemming Jeruzalem is tot en met 31 oktober geopend in het Israëlcentrum in Nijkerk. Er is van alles te beleven voor jong en oud! Komt u en kom jij ook? Kijk voor meer informatie op bestemmingjeruzalem.nl!

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda