Sluiten

Zoeken.

Brief aan minister Blok

25 juni 2020

Jeruzalemdagen-2-1024x676

Deze week heeft Christenen voor Israël deze brief gestuurd aan minister Blok. Dit naar aanleiding van de open brief van de Raad van Kerken, die de afgelopen weken veel stof deed opwaaien. We vinden het belangrijk om naar de politiek de stem te verwoorden van het grootste deel van christelijk Nederland, waarin we benadrukken dat Israël een baken van hoop is, en een teken is van Gods trouw.

Inmiddels heeft ook de Raad van Kerken een tweede brief gestuurd aan minister Blok. Deze brief is niet openbaar. Als u deze wilt lezen, kunt u de brief opvragen bij de Raad van Kerken: rvk@raadvankerken.nl.

Tot zegen zijn van Israël

We zijn dankbaar voor de vele steunbetuigingen die we van u hebben mogen ontvangen, en de enorme hoeveelheid reacties die u hebt gestuurd aan de kerken in Nederland. Juist nu is het belangrijk dat we als christenen laten zien dat we naast Israël en het Joodse volk staan. Dit geluid is cruciaal geweest en blijft heel belangrijk in het gesprek met de Raad van Kerken en de verschillende lidkerken.

Beklaagdenbankje

Deze week werd opnieuw pijnlijk duidelijk dat Israël steeds weer in het beklaagdenbankje geschoven wordt. De VN-mensenrechtenraad heeft een negatieve obsessie voor Israël: maar liefst vijf resoluties waren gericht tegen Israël, Nederland heeft helaas drie keer voor gestemd. Opnieuw antisemitisme tegen de Joodse staat.

Lees hier onze brief aan minister Blok

Doneren
Abonneren
Agenda