Sluiten

Zoeken.

BN'ers en politici steken op shabbat twee kaarsen aan voor Israël

Door Redactie cvi.nl - 

13 oktober 2023

Kaarsen shabbat

Bekende Nederlanders en politici sluiten zich aan bij een initiatief dat is opgezet door de ChristenUnie, de SGP, Omroep MAX-directeur Jan Slagter en Christenen voor Israël.

Vanavond wordt voor het eerst sinds de start van de oorlog de shabbat gevierd. Traditiegetrouw worden de kaarsen voor zonsondergang aangestoken. De kaarsen geven licht en staan voor vrede en harmonie.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

In verbondenheid met de Joodse gemeenschap hier en uit meeleven met slachtoffers en nabestaanden steken we vrijdagavond twee kaarsen aan in onze huizen. Mogen de shabbatkaarsen verlichting en vrede brengen in deze gitzwarte tijd.

Doe mee met deze actie

Steek vanavond (vrijdagavond 13 oktober) om 18:00 uur twee kaarsen aan. Maak er een foto van en deel die op je social media.

Opperrabbijn Binyomin Jacobs waardeert de betrokkenheid bij het Joodse volk. Jacobs: “Met het aansteken van de kaarsen brengen we licht en vrede, richten we ons tot de Eeuwige. Het licht zorgt ervoor dat je pad verlicht is en je niet struikelt.”

Mirjam Bikker van de ChristenUnie: “Het afschuwelijke geweld raakt ons diep en we leven intens mee met de slachtoffers, nabestaanden en families die in een vreselijke onzekerheid leven. Wat een gitzwarte dagen in de geschiedenis van Israël. Daarom dit teken van solidariteit, in verbondenheid met de Joodse gemeenschap waar ook ter wereld, in het bijzonder in Israël en in Nederland.”

Chris Stoffer van de SGP: “Sinds de Holocaust is er geen dag geweest waarop er zoveel Joden zijn vermoord als op 7 oktober 2023. Woorden schieten tekort voor de gruweldaden van Hamas en voor het blijvende, peilloze verdriet van de nabestaanden van de slachtoffers. Hoe dieper de duisternis, hoe belangrijker het licht. Laten we ons daarom blijven uitspreken vóór Israël. Steeds weer opnieuw. Wij bidden voor Israël met in ons hart de woorden van psalm 121: Ziet, de Bewaarder Israëls zal niet sluimeren, noch slapen. De HEERE is uw Bewaarder, de HEERE is uw Schaduw, aan uw rechterhand.”

Jan Slagter van Omroep MAX, ondersteuner initiatief: "Vol walging hebben u en ik kennisgenomen van de berichten over de terroristische aanval van Hamas op onschuldige Israëlische burgers vanuit de Gazastrook. Baby’s, (zwangere) vrouwen en mannen zijn ontvoerd en mishandeld, complete gezinnen zijn uitgemoord. Daarom steek ik vrijdag om 18.00 uur twee kaarsen aan met het verlangen naar licht en vrede, en leven wij mee met de nabestaanden en families in Israël en Nederland."

Deze actie wordt ondersteund door een grote groep bekende Nederlanders, waaronder Albert Verlinde, Louis van Gaal, André van Duin, Jort Kelder, Frits Barend, Onno Hoes, Olga Commandeur, Shula Rijxman, Arie Slob, Evert Santegoeds, Georgette Schlick, Erik de Zwart, Philip Freriks, Marga Bult, Huub Stapel, Fons de Poel, Joost Eerdmans, Inge de Bruijn, Janny van der Heijden, Robèrt van Beckhoven, Joop Daalmeijer, Elly Zuiderveld, Erica Terpstra, Derk Sauer, Frits Huffnagel, Wibi Soerjadi, Paul Doop, Rachel Rosier, Joël Voordewind, Gert-Jan Segers, Hugo de Jonge, Joop Atsma, Simone Kleinsma en Sander Dekker.

Lees ook:

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda