Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Steun Israël

Terug naar overzicht

Actie voor de kinderen in Sderot

Door Christenen voor Israël - 

18 september 2020

kinderen sderot

Kinderen in Sderot

Stelt u zich eens voor… ’s ochtends vroeg brengt u uw kind naar school. Een groot deel van de school ziet eruit als een bunker, met een dak van gewapend beton. U zegt tegen uw kind: “Veel plezier vandaag! Maar doe wel voorzichtig. Als het alarm afgaat en je bent buiten, moet je zo hard als je kunt rennen naar de schuilkelder. Tot straks!”

MA00

Kinderen in Sderot rennen naar de schuilkelder

Trauma

In deze bizarre realiteit leven de kinderen van Sderot, al bijna twintig jaar. Deze stad wordt ook wel de rakettenhoofdstad van de wereld genoemd. Sderot heeft  te kampen met vele duizenden raketaanslagen en andere terreuraanvallen vanuit de vlakbij gelegen Gazastrook. Vaak is het rustig in Sderot, maar regelmatig laait het geweld op. Er zijn dagen dat er honderd raketten op één dag worden afgeschoten. In de praktijk betekent dat de hele dag in de schuilkelder doorbrengen.

Verhuizen is voor de meeste inwoners van Sderot geen optie, omdat ze het zich niet kunnen veroorloven. Bovendien wonen veel mensen al generaties lang in de stad. Burgemeester Alon Davidi vult aan: “Misschien lijkt het onverantwoord dat we hier wonen, zo dicht bij Gaza. Maar de andere kant is dit: als wij zwichten, dan zal de terreurorganisatie Hamas niet stoppen tot heel Israël valt”.

Meer dan de helft van de kinderen van Sderot kampt door de rakettenregen met een trauma. Ze durven niet naar buiten, ze zijn bang om alleen te zijn of ontwikkelen een slaapstoornis. Laat staan dat ze zich kunnen concentreren op school. Veel kinderen in Sderot hebben daardoor leerproblemen.

> Bekijk hier een korte video over de impact van de raketten op kinderen in Sderot.

Corona

Het coronavirus treft Israël zwaar. Deze week wordt opnieuw een nationale lockdown afgekondigd. Ook in Sderot mogen kinderen niet naar school. Een drama voor die kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. Daarom willen we als Christenen voor Israël juist nu in actie komen voor de kwetsbare kinderen van Sderot.

Een cadeau voor alle kinderen van Sderot

In de stad zijn zeven scholen. We willen aan elke school een gift geven om een veilig en rustig klaslokaal in te richten. Zo hoeven de kinderen, wanneer ze moeten schuilen tijdens een raketalarm, niet alleen maar in angst af te wachten. Zo kunnen ze juist een plezierige tijd hebben in een rustgevende omgeving. Dan moet u denken aan een lokaal met educatief speelgoed, een mooie en gezellige inrichting en computers zodat ze kunnen doorgaan met leren. De totale kosten hiervoor bedragen € 35.000.

> Eén klaslokaal sponsoren kost € 5.000

Een steuntje in de rug

Daarnaast willen we voor tweehonderd kinderen in Sderot met een bijzonder kwetsbare achtergrond wat extra’s doen. Vanwege de lockdown kunnen deze kinderen tijdelijk niet naar school. Dat terwijl hun ouders vaak ziek, depressief of eenvoudig te arm zijn om goed voor de kinderen te kunnen zorgen. Daarom willen we juist in deze periode de kinderen helpen met extra begeleiding thuis, en met gezonde en voedzame maaltijden.

> Eén kind een maand lang steunen kost € 175

Wilt u meehelpen om blijdschap te brengen in de uitzichtloze situatie van deze kinderen? Elk bedrag is heel hard nodig en welkom. Alvast bedankt!

> Liever zelf uw gift overmaken? Dat kan via NL38 ABNA 0529 310 252 t.n.v. Christenen voor Israël te Nijkerk, onder vermelding van: kinderen Sderot. Christenen voor Israël in België heeft een eigen rekening voor giften: IBAN: BE91 000 165 450 876 - BIC: BPOTBEB1.
Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda