Sluiten

Zoeken.

Steun Israël

Terug naar overzicht

Actie: een nieuwe start voor Micha's afgebrande atelier

Door Christenen voor Israël - 

30 augustus 2021

actie een nieuwe start voor Michas afgebrande atelier (1) (1)

Het harp-atelier van Micha en zijn vrouw Shoshanna is in rook opgegaan door de bosbranden in Israël. Foto: Yonatan Sindel/Flash90

In augustus woedde in Israël de grootste bosbrand in ruim tien jaar. Na drie dagen blussen was de brand eindelijk onder controle en konden de bewoners terugkeren. Meer dan 2.000 mensen moesten geëvacueerd worden.

De enorme bosbrand verwoestte 25.000 hectare land buiten Jeruzalem. Er zijn steeds sterkere vermoedens dat de brand bewust is aangestoken. Huizen werden verwoest door de brand, anderen verloren hun levenswerk.

Micha Harari

Micha Harari, een inwoner van de kleine moshav Ramat Razel, ontdekte dat zijn harpatelier en -galerij, met alle instrumenten die hij de afgelopen veertig jaar met de hand had gemaakt, compleet in de as waren gelegd.

“Alles was verbrand, de galerij en de werkruimte. Er is niets meer van over", vertelde hij aan Channel 12 News. Harari moest voor zijn leven vluchten toen de vlammen in de richting van de gemeenschap raasden.

"Toen de brand uitbrak, was ik in mijn atelier, dat 150 meter van het huis verwijderd is", zei hij. “Ik zag de vlammen dichterbij komen. Mijn vrouw en ik zijn meteen gevlucht. We hadden niet eens tijd om een tas in te pakken, of om kleding of eten mee te nemen. We moesten zo snel mogelijk vertrekken."

Geen vergoeding

Hij plaatste beelden op zijn Facebook-pagina van de naderende vlammen en de verwoesting die ze achterlieten. De kliniek voor natuurgeneeskunde van zijn vrouw Shoshannah werd ook volledig verwoest.

"Toen ik mijn levenswerk tot de grond toe afbrandde, was ik verpletterd", zei Micha. "Alles is volledig verdwenen, niets is ervan over."

(tekst gaat onder de foto's verder)

Harari vertelt dat zijn verzekeringsmaatschappij had geweigerd het atelier te verzekeren vanwege de nabijheid van het bos en het brandrisico dat dat met zich meebrengt. "Ze begrepen al voor de ramp dat er een risico was dat zo’n brand zich hier kan voordoen". Om die reden krijgt Harari niets vergoed van zijn verwoeste levenswerk.

De harpen die Harari met de hand maakt zijn uniek en geïnspireerd door de Bijbel. In de Psalmen wordt vaak gesproken over het ‘tiensnarig instrument’. Het Israëlische tempelinstituut heeft ook een aantal van Harari’s harpen in haar bezit.

We willen graag de familie Harari helpen om weer een nieuwe start te maken met hun levensroeping. In totaal bedraagt de schade zo’n 100.000 euro. Elk bedrag, hoe klein ook, is hard nodig. Doet u mee, om deze familie zo een nieuwe start te bieden?

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda