Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

10 redenen om Israël te steunen in deze tijd

Door ds. Oscar Lohuis - 

20 oktober 2023

Israel Machtig volk profetie

Sinds het uitbreken van de nieuwe oorlog in Israël krijg ik elke dag vragen van mensen hierover. Hoe kunnen we deze oorlog begrijpen en wat moeten we hierover denken? Velen vragen zich af of ze hun steun aan Israël in deze strijd kunnen uitspreken. Gaan we dan niet voorbij aan het lot van de Palestijnen in de Gazastrook en elders? Kunnen we daarom niet beter neutraal blijven en ons er niet over uitspreken?

Dat vind ik niet. Israël heeft onze steun hard nodig en verdient ook onze steun in deze strijd tegen terreur. Daar wil ik de volgende redenen voor aandragen.

1. Burgerslachtoffers

Hamas heeft met het binnenvallen in Israël tot doel gehad om zo veel mogelijk onschuldige burgers te vermoorden en niet alleen dat, maar ook om hen op zo groot mogelijke schaal te vernederen. Israël wordt nu gedwongen om Hamas, dat zich voor de hele wereld nu heeft laten kennen als de ISIS van de Gazastrook, uit te schakelen, om nog meer massamoorden en ontvoeringen in eigen land te voorkomen.

Daarbij is het geenszins hun doel om onschuldige burgers te doden. Zelfs nu waarschuwt het Israëlische leger de bevolking dat zij op bepaalde plekken gaan bombarderen zodat mensen kunnen wegvluchten. Zij schakelen nu Hamas uit en daarbij vallen inderdaad burgerslachtoffers, maar dat is niet hun doel.

2. Menselijk schild

Dat er zo veel burgerslachtoffers vallen in de Gazastrook, heeft alles te maken met het feit dat Hamas altijd raketten op Israël afvuurt vanuit woonwijken en vanaf plekken waar veel mensen bij elkaar komen: huizen, scholen, ziekenhuizen, moskeeën en winkelcentra. Alle video’s van raketten die vanuit Gaza op Israël zijn afgevuurd bewijzen dat. Dat doen zij willens en wetens om te voorkomen dat Israël daar aanvalt.

Israël ziet zich echter genoodzaakt om wel die raketlanceringsinstallaties uit te schakelen om de bevolking in Israël te beschermen. Er vallen daarbij veel burgerslachtoffers, maar dat komt om wat Hamas doet met de eigen bevolking. Zij gebruiken onschuldige burgers als menselijk schild. Israël gebruikt bommen om mensen te beschermen, maar Hamas gebruikt mensen om bommen te beschermen.

Daarmee pleegt Hamas wat men noemt ‘double war crime’: ze hebben een ongekend bloedbad in Israël aangericht en nu offeren ze de eigen bevolking op aan hun doelstelling om Israël te vernietigen.

3. Gaza een gevangenis

Velen voelen mee met het lot van de Palestijnen in de Gazastrook en dat is volkomen terecht. Ook mijn hart bloedt als ik denk aan het lijden waar zovelen daar op dit moment doorheen gaan. Vaak wordt Israël de schuld gegeven hiervan, omdat zij van Gaza een gevangenis zouden hebben gemaakt. Maar wat is de geschiedenis hiervan?

Toen Israël het nog voor het zeggen had in de Gazastrook (tot 2005), waren de grenzen veel meer open. Gazanen konden gemakkelijk naar het strand in Tel Aviv. In 2005 heeft Israël zich helemaal teruggetrokken uit Gaza, waarbij meer dan 8000 Joden uit Gaza door de eigen Israëlische regering met geweld daar vandaan zijn gehaald. Dit heeft Israël gedaan om te komen tot vrede met de Palestijnen (land in ruil voor vrede was het idee).

Echter, al snel heeft Hamas in 2007 in Gaza de macht overgenomen (waarbij ze overigens vele functionarissen van de Palestijnse Autoriteit hebben vermoord, o.a. door hen van flatgebouwen af te gooien). Niet alleen Israël, maar ook Egypte heeft vanaf die tijd de grens met Gaza veel meer moeten afsluiten.

Als je ziet wat Hamas op 7 oktober in Israël heeft gedaan, dan kan je dat hopelijk begrijpen. Ook Egypte voert in de Sinaï en langdurige strijd met radicale jihadistische groeperingen (o.a. ISIS) die terroristische aanvallen plegen op legerbases van Egypte. Ook Egypte wil deze jihadisten natuurlijk niet het land in laten.

Dat Gaza een afgesloten gebied is geworden, kan je Israël niet kwalijk nemen. Zij moeten dit doen om eigen inwoners te beschermen. Dat geldt trouwens ook voor de muur die Israël op sommige plekken elders in het land heeft gebouwd, waar ook zoveel mensen moeite mee hebben. Heb je je wel eens afgevraagd waarom Israël dit heeft gedaan?

4. Het Singapore van het Midden Oosten

Gaza had een prachtig welvarende stad en gebied kunnen worden, gelegen tussen Egypte en Israël. Het had het Singapore van het Midden Oosten kunnen worden, waar toeristen uit de hele wereld graag naartoe zouden gaan, net als in Israël.

Maar sinds Israël zich heeft teruggetrokken uit Gaza heeft Hamas, als verlengde arm van Iran, van de Gazastrook één grote militaire uitvalsbasis gemaakt om Israël te vernietigen. De enorme hoeveelheden geld die gegeven zijn en worden om het lot van de Palestijnen te verbeteren heeft Hamas gebruikt om een 500 km lang tunnelstelsel onder de grond te bouwen en om raketten en mitrailleurs en ander wapentuig te kopen, in plaats van dat ze hebben geïnvesteerd in bijvoorbeeld nutvoorzieningen voor de bevolking (water en elektriciteit).

Hamas heeft zijn eigen bevolking opgeofferd aan zijn satanische haat tegen Israël.

5. Het doel van Hamas is genocide

Hamas is en genocidale terreurorganisatie. Hun doel is alle Joden (en christenen) te vermoorden. Zij willen alle Joden in de zee te drijven om zodoende heel ‘Palestina’ te ‘bevrijden’. Zij schreeuwen: ‘From the river to the see, Palestine shall be free’. Dat betekent: heel Israël moet van de kaart geveegd worden, van de rivier de Jordaan tot aan de Middellandse Zee. Hun doel is niet vrede met Israël maar de vernietiging van Israël.

De strijd die Israël met deze genocidale Jodenhaters voert, gaat om het voortbestaan van de staat Israël en het Joodse volk. President Herzog zei over hen: ‘Als je ze binnenlaat nemen ze de stad over.’ Met dit soort mensen valt niet te onderhandelen, het enige wat telt in deze situatie is wie de sterkste is.

Israël moet kracht tonen, anders worden ze onder de voeten gelopen.

6. Strijd tegen terreur

Hamas heeft de meest gruwelijke wreedheden laten zien die ik in mijn leven nog niet eerder heb zien voorbijkomen in de media. Het is een orgie van geweld, vernedering, verkrachting en moord geweest. Jonge vrouwen zijn op grote schaal verkracht met hun vermoorde vrienden naast zich liggend op de grond. Baby’tjes zijn in hun wieg doorzeefd met kogels en sommigen onthoofd. Hele gezinnen zijn uitgemoord.

Overal zijn auto’s aangehouden en alle inzittenden doodgeschoten. Israël heeft geen keus dan zijn eigen bevolking uit alle macht te beschermen tegen dit soort duivelse moordenaars. Israël voert nu een oorlog tegen terreur, a war on terror, net als geallieerde strijdkrachten hebben gedaan tegen ISIS. Toen Mosul en Raqa werden gebombardeerd zijn er ook veel burgerslachtoffers gevallen.

ISIS is overwonnen en de wereld is een betere plek geworden daardoor. Israël neemt geen wraak, maar Israël bestrijdt terreur. Support Israël, fight terror, dat is de spijker op zijn kop.

7. Israël is altijd bereid geweest tot vrede

Israël heeft keer op keer laten zien dat zij vrede met hun vijanden willen sluiten. Dat bewijzen bijvoorbeeld de Oslo-akkoorden en de voorstellen die de regering heeft gedaan in 2000 en in 2008. Maar na de Oslo-akkoorden werd Israël ‘getrakteerd’ op een verschrikkelijke reeks terreuraanslagen in de straten van Jeruzalem en daarbuiten.

De reden dat er geen vrede is en dat er geen twee staten in vrede naast elkaar bestaan, is dit: de maximalistische eisen van de Palestijnen. Zij zullen niet akkoord gaan met 98 of 99%, slechts met 100%. Zij zullen Israël nooit erkennen, helemaal niets van de enige Joodse staat. Dat komt door hun geloof, door de islamitische jihad.

Zodra de Palestijnen wel Israël erkennen en zij hun wapens neerleggen, dan zal er vrede met Israël zijn. Maar als Israël de wapens neerlegt, dan zal er al snel geen Israël meer zijn.

8. Veel Arabieren worden gedood door groeperingen zoals Hamas

Niet alleen Israël maar ook veel Arabische en andere landen hebben een strijd te voeren tegen Islamitische terreurorganisaties zoals Hamas, veelal geïnspireerd en gefinancierd door het nazistische regime in Iran.

Terroristische proxy’s van Iran zitten volop in Irak (de IRGC), Syrië (ISIS), Libanon (Hezbollah), Jemen (Houties) en de Gazastrook (Hamas). Inmiddels neemt hun invloed in Pakistan en Afghanistan ook toe. Er zijn ontelbaar veel meer Arabieren vermoord door deze terroristische organisaties dan dat er Joden door hen zijn gedood.

Als je wilt opkomen voor het belang van Arabieren en de Arabische Palestijnen, dan moet je strijden tegen deze jihadisten voor wie een mensenleven niet telt.

9. Terrorisme kent geen grenzen

Ook buiten Israël, overal, willen deze terroristen Joden, Amerikanen en christenen doden. Aanhangers overal ter wereld worden opgeroepen om aanslagen op Joden en anderen te plegen. Ook Nederland en Europa heeft nu steeds meer met deze dreiging te maken, dat wordt in dit soort tijden weer heel duidelijk. Israël voert een voorhoede gevecht tegen deze islamisten en ook daarom verdienen zij onze steun.

Het blijkt dat het niet bestrijden van jihadisten op den duur alleen maar meer strijd en oorlog oplevert, want zij zullen het zwaard nooit neerleggen. Ook Europa zou zerotolerance beleid moeten voeren tegen aanhangers van Hamas en consorten.

10. Zwijgen is verkeerd

We prijzen nu de weinige mensen die in de Tweede Wereldoorlog zijn opgestaan tegen de nazi’s en zijn opgekomen voor de Joden. Opnieuw is er nu een grote zwijgende meerderheid die weigert om stelling in te nemen en op te komen voor de Joden, nu Jodenhaat opnieuw zo de kop opsteekt.

Het is toch cynisch: Het grootste bloedbad onder de Joden sinds de Tweede Wereldoorlog heeft net plaatsgevonden, en Israël krijgt er volop van langs, omdat het zichzelf tegen dit soort barbaarse terroristen verdedigt en dat moet doen. We moeten de moed hebben om hier tegen op te staan en ons niet laten beangstigen en er dan maar niets over zeggen. Zwijgen ten aanzien van onrecht en kwaad, als je er mee geconfronteerd wordt, is er deel aan krijgen.

Als je ook vindt dat we achter Israël moeten staan, stuur dit artikel dan door.

Bid voor de vrede van Jeruzalem.

Volg ons liveblog over Israël

Oscar Lohuis

De auteur

ds. Oscar Lohuis

Doneren
Abonneren
Agenda