Sluiten

Zoeken.

Video: Netanyahu belt met Christenen voor Israël

7 september 2016

netanyahu-270x155 (1)

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu voerde op woensdagmiddag 7 september een telefoongesprek met Roger van Oordt, directeur van Christenen voor Israël. Aanwezig bij het telefoongesprek waren het bestuur en de directie van Christenen voor Israël Nederland en Christians for Israel International. Ook belde Netanyahu met opperrabbijn Binyomin Jacobs.

Netanyahu bedankte Christenen voor Israël voor de warme vriendschap: “We hebben geen betere vrienden dan jullie”, zei hij. “Daar zijn we in Israël erg door ontroerd. Onze vriendschap is gebaseerd op de diepe waarden van het geloof, geschiedenis en cultuur.”

CvI-directeur Van Oordt nam de vriendelijke woorden van Netanyahu graag in ontvangst: “We willen u zegenen vanuit de grond van ons hart”, antwoordde hij de Israëlische premier. “We bidden tot de God van Israël dat Hij het Joodse volk thuisbrengt en zal beschermen. Samen met jullie kijken we uit naar de dag dat de wereld zich realiseert dat de vrede en waarheid uit Sion komt. Het wonder van Israël kan door niemand ontkend worden, zeker niet door christenen.”

“We hebben geen betere vrienden dan jullie.”

Netanyahu sluit zich aan bij die gedachte: “Israël krijgt wereldwijd steeds meer vrienden en bondgenoten”, zei Bibi. “Het is geweldig dat we altijd op jullie kunnen rekenen, in goede en in slechte tijden. Ik denk dat er betere tijden aankomen.”

Op de vraag of Netanyahu een boodschap heeft voor Nederlandse christenen antwoordde hij volmondig ‘ja’. “Zet je in voor de waarheid. Die strijd moeten we allemaal voeren. Ik was hier maar voor even, maar jullie zijn er altijd.” Van Oordt verzekerde Netanyahu dat de Joodse staat kan rekenen op de steun van christenen: “Samen met Haim Divon (de Israëlische ambassadeur in Nederland, red.) zijn wij de ambassadeurs van Israël. En dat zullen we blijven totdat de Messias komt.”

In het gesprek met opperrabbijn Jacobs benadrukte premier Netanyahu dat de samenwerking met christenen van vitaal belang is, en dat deze absoluut voortgezet moet worden. Ook vertelde hij dat Israël Nederland zal helpen in de strijd tegen terrorisme zoals dat van IS.

Doneren
Abonneren
Agenda