Sluiten

Zoeken.

Noodactie: breng Joodse vluchtelingen in veiligheid

9 maart 2022

Video Sara

De vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne is ongekend groot. Niemand was voorbereid op deze aantallen mensen. Eén van onze vrijwilligers vertelde: "Ik heb nog nooit zo'n angst gezien in de ogen van mensen. Angst dat we ze zouden achterlaten..."

Als Christenen voor Israël zijn we al 25 jaar actief onder de Joodse gemeenschappen in Oekraïne. Ons team ter plaatse is momenteel bijna non-stop bezig met het ophalen en wegbrengen van grote groepen Joodse vluchtelingen. Ze worden opgehaald bij de grens en reizen per bus naar Roemenië. Vanuit Boekarest zullen ze naar Israël gevlogen worden.

Deze grote uittocht van Oekraïense Joden doet ons denken aan de profetie uit Jeremia 31:

“Zie, Ik doe hen komen uit het land van het noorden, Ik zal hen bijeenbrengen van de uithoeken van de aarde; onder hen zijn blinden en verlamden, zwangeren en barenden met elkaar: met een grote menigte zullen zij hierheen terugkomen.”

— Jeremia 31:8

Wij willen graag alle Joodse vluchtelingen naar Israël brengen en daarom hebben we uw hulp hard nodig. Dit is wat u, met uw gemeente, bedrijf of met uw gezin kunt doen:

De kosten per bus bedragen €4000,-. Voor dat bedrag maakt u het mogelijk om veertig Joodse vluchtelingen in veiligheid te brengen. Helpt u mee? Alle bedragen, klein of groot, zijn van harte welkom. U kunt doneren via het formulier hieronder. Alvast bedankt voor uw steun!

Doneren
Abonneren
Agenda