Sluiten

Zoeken.

Ondernemers

Terug naar overzicht

Op bezoek bij businessclublid Freddy Bakker van Torendruk

Door Bouwen met Israël - 

20 oktober 2020

Freddy Bakker

In de rubriek ‘Ondernemer in beeld’ gaan we in gesprek met een lid van Bouwen met Israël, de businessclub van Christenen voor Israël. Steeds meer ondernemers sluiten zich aan! Een ondernemer die al heel lang lid is, is Freddy Bakker van Torendruk Grafische Producties uit Nijkerk.

Freddy, wat heb je met Israël?
“De liefde voor Israël is me eigenlijk met de bekende paplepel ingegoten. Mijn opa had lang geleden al zicht op Israël. Hij hoorde in zijn kerk vaak dat waar in de Bijbel ‘Israël’ staat eigenlijk ‘de kerk’ wordt bedoeld. Mijn opa zette terecht vraagtekens bij die uitleg. De beloften die God in de Bijbel aan Israël doet, zal Hij immers aan Israël vervullen. Je hoeft geen theoloog te zijn om dat te beseffen. Toch merk ik in mijn omgeving vaak dat Israël voor veel christenen nog steeds geen rol speelt in hun geloof. Daarom vind ik het werk van Christenen voor Israël ook zo belangrijk.”

Ben je zelf wel eens in Israël geweest?
"Ja, één keertje. Een heel bijzondere ervaring! We mochten een paar dagen op pad met een gids die op plekken kwam waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Zo zijn we zelfs in Gaza geweest. Tijdens een reis naar Israël gaat je liefde voor Israël nog meer leven.”

Waarom ben je lid van de businessclub van Christenen voor Israël?
“Toen ik in het bedrijf stapte was Torendruk al lid van de businessclub. We zijn lid gebleven omdat ik het een mooie manier vind om Israël te zegenen. Voor mezelf is het ook een verrijking. Je ontmoet er gelijkgestemden en bovendien geeft het een stuk verdieping. Ik heb al veel geleerd van de sprekers tijdens de events. De combinatie van ontmoeting én verdieping is een goede reden om bij deze mooie club te horen.”

Ontdek onze businessclub

Bouwen met Israel logo auteur

De auteur

Bouwen met Israël

Bouwen met Israël is de groeiende businessclub van Christenen voor Israël: dé ontmoetingsplek voor christelijke ondernemers met hart voor Israël.

Doneren
Abonneren
Agenda