Sluiten

Zoeken.

Elke zaterdag te zien: Bijbelstudieserie over Israël

18 april 2020

Schermafbeelding-2020-04-15-om-08.34.45-270x155

Verbonden met Israël

Veel christenen voelen zich verbonden met Israël. Maar waar is die verbondenheid eigenlijk op gebaseerd? Gaat het dan om een band met het Joodse volk uit de tijd van de Bijbel, of is het Israël van vandaag ook nog van betekenis? Als Israël voor God zo bijzonder is, wat is dan de plek van christenen in Gods plan? En is het herstel van Israël een teken van de tijd waarin wij leven? Op die vragen worden aan de hand van de Bijbel antwoorden gezocht, in de nieuwe studieserie ‘Verbonden met Israël’.

In deze Bijbelstudieserie van Christenen voor Israël gaat Sara van Oordt vanaf zaterdag 18 april vijftien afleveringen lang in gesprek met drie Bijbelleraars: ds. Henk Poot, ds. Kees van Velzen en ds. Oscar Lohuis.

Eeuwige trouw

God heeft eeuwige verbonden gesloten met het volk Israël. Die beloftes zijn voor altijd. Maar tegelijk is er de realiteit van vandaag. Israël is het meest bekritiseerde land ter wereld. Antisemitisme steekt al eeuwenlang telkens weer de kop op. Hoe kan het dat telkens Israël zo in het vizier van de wereld is? Hoe kan Israël het uitverkoren volk zijn, als ze tegelijkertijd door velen beschouwd worden als een onderdrukkende bezettingsmacht?

Persoonlijke opbouw

Wat kun je in je eigen geloofsleven leren van Israël? In de serie zoomen we met ds. Kees van Velzen en ds. Henk Poot onder meer in op een aantal verhalen waarin grote lessen liggen voor ons leven. Zo komen Bijbelse personen als Ruth, David en Jozef ineens heel dichtbij. Mensen die ondanks hun fouten werden gebruikt door God om grootse dingen te doen. Mensen die ook een voorafschaduwing zijn van Jezus. Hoe kunnen we deze verhalen in ons eigen leven toepassen?

Ds. Oscar Lohuis vertelt in een aantal afleveringen aan de hand van zijn recent verschenen boek ‘Zegen door Israël’ hoe Gods heilsplan met Israël zich door de eeuwen heen ontvouwt. Wat is vervangingstheologie? Hoe komt het dat veel Joden niet in Jezus geloven? En wat is een Bijbelse visie op het Israël van vandaag?

Verbonden met Israël

‘Verbonden met Israël’ is een serie gesprekken bedoeld voor persoonlijke geloofsopbouw, of om samen te kijken in familiekring. De serie geeft praktische handreikingen en argumenten over hoe je in eigen kennissenkring over Israël kunt spreken.

Doneren
Abonneren
Agenda