Sluiten

Zoeken.

Solidariteitsreis voor ondernemers

Israël

15 - 20 maart

WhatsApp Image 2023-11-04 at 11.17.09

Op 7 oktober jl. werd Israël geconfronteerd met een gruwelijke en barbaarse terreuraanval. De ondernemers van businessclub Bouwen met Israël zijn met elkaar verbonden in hun liefde voor Israël en het Joodse volk, en ondersteunen al jaren diverse projecten in Israël. Juist ook in deze voor Israël zo moeilijke tijd is het belangrijk naast Israël te staan en solidair met het Joodse volk te zijn. Om die solidariteit zichtbaar te maken, organiseert Bouwen met Israël deze reis, waarbij we in Israël diverse mensen hopen te ontmoeten en bemoedigen.

Op dit moment is het nog moeilijk in te schatten hoe het programma eruit zal zien. Enkele mogelijkheden:

  • Bezoek aan Neve Michael in het noorden, ons nieuwe project voor 2024
  • Joodse gemeenschappen in het noorden van Israël en Galileas
  • Bezoek aan een synagoge in Jeruzalem op sabbat
  • De Graftuin
  • Een bezoek aan de meisjes van project Eden als ze op dat moment nog in Jeruzalem verblijven

Het belangrijkste is niet zozeer wie we gaan ontmoeten, maar dat we mensen gaan ontmoeten. Luisteren naar hun verhalen. Laten merken dat we er voor hen zijn. Ons voornemen is om hoe dan ook naar Israël te gaan, of de oorlog nu wel of niet voorbij is. Daarbij is vooralsnog alleen van belang of de gebieden die we willen bezoeken voldoende veilig bereikbaar zijn, voor zover we dat van tevoren kunnen inschatten.

Wil je je bij ons aansluiten en daadwerkelijk meegaan naar Israël om op die manier solidair te zijn met het land en volk? Dan nodigen wij je van harte uit je voor deze reis aan te melden.

Ondernemen betekent vaak ook risico durven nemen. We zijn ons ervan bewust dat deze reis ook een risico met zich meebrengt. We willen daarom graag realistisch zijn, bijvoorbeeld over de verzekering. Als er een negatief reisadvies van de overheid geldt, ben je tijdens deze reis niet verzekerd voor letsel dat veroorzaakt wordt door oorlogsgeweld. Je bent wel verzekerd voor gewone ziektekosten (wanneer je een verzekering hebt afgesloten).

Een reis als deze maken is dan ook een keuze. Wel of niet gaan, is niet goed of fout. Bij de een zal het ‘gevaar opzoeken’ de doorslag geven om niet te gaan, bij de ander ‘de tijd vraagt om op te staan voor het goede’ om wel te gaan. Laten we het biddend voorleggen aan de Heere God. Hij kent eenieder van ons, geeft ons verschillende wegen in het leven, en waarschijnlijk ook hierin. Ook als je niet meegaat naar Israël, kun je dit initiatief steunen door tijdens de reis voor de deelnemers en de mensen die we hopen te ontmoeten te bidden. Ook dat is enorm belangrijk en geeft invulling aan de solidariteit.

Doneren
Abonneren
Agenda