Sluiten

Zoeken.

Meivakantie (geannuleerd)

Israël

26 april - 6 mei

Herodian_web_1007587129

De meivakantie vormt voor steeds meer mensen een prima gelegenheid om als gezin op vakantie te gaan. Daarom ook deze reis naar Israël. Een prachtige gelegenheid om in een bijzondere periode het Beloofde Land te bezoeken.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (= incl. ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Alle entreegelden zoals vermeld in programma
 • Busvervoer
 • Lunch op zondag 5 mei in kibboets Mashabei Sade

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotels (€ 9 p.p.p.d.)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 925

Korting voor kinderen

 • Korting 1e kind t/m 11 jaar: € 495
 • Korting 2e kind t/m 11 jaar: € 325
 • Deze korting is geldig als de kinderen t/m 11 jaar bij twee volwassenen op de (4-persoons)kamer verblijven. De volwassenen betalen de volle prijs.


Reisprogramma

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Na aankomst rijden we naar hotel Astoria in Tiberias (Meer van Galilea).

We beginnen de dag met een boottocht op het Meer van Galilea. We bezoeken Kapernaüm, Tabgha (wonderbare spijziging) en de Berg van de Zaligsprekingen. In de middag bezoeken we het natuurreservaat Gamla op de Golan. Gamla was ooit een Joodse stad, maar is veroverd en vernietigd door de Romeinen in 68 na Chr. Bij opgravingen werden bijzondere ontdekkingen gedaan. We overnachten in hotel Astoria in Tiberias (Meer van Galilea).

Een rust(ige) dag. De reisleider houdt een dienst en de rest van de dag is vrij te besteden. We overnachten in hotel Astoria in Tiberias (Meer van Galilea).

In de morgen bezoeken we het vroegere Caesarea Phillipi (Banias) en maken we een prachtige wandeling langs diverse watervallen. Ook Tel Dan bezoeken wij vandaag. Daarna gaan we naar de Hulavallei, een ander prachtig natuurgebied. Als de tijd het toelaat, maken we een stop in Safed, een van de vier ‘heilige’ steden in Israël. We overnachten in hotel Astoria in Tiberias (Meer van Galilea).

We rijden naar Nazareth Village, een openluchtmuseum dat het dorpsleven uit de tijd van de Here Jezus nabootst. We ontmoeten er ook ds. Saleem Shalash, een Arabische voorganger met liefde voor Israël. Hierna gaan we naar Megiddo, een plaats die vroeger van grote strategische waarde was en een mooi uitzicht biedt op de Jizreëlvallei. Soms wordt Megiddo ook gekoppeld aan het Armageddon uit Openbaring 16:16. We rijden verder naar Silo, de plaats waar vroeger de tabernakel gestaan heeft. Na dit bezoek rijden we naar Jeruzalem. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

We beginnen de dag op de top van de Olijfberg. We openen er de Bijbel én genieten van het bijzondere uitzicht op de Oude Stad. We lopen via de smalle weg naar beneden, bezoeken Dominus Flevit (de plek waar Jezus weende over Jeruzalem) en Gethsemane. Via het Kidrondal lopen we naar de Oude Stad, we bezoeken Bethesda, hebben een heerlijke pauze in de tuin van het Austrian Hospice (consumptie voor eigen rekening) en lopen een deel van de Via Dolorosa en bezoeken de Graftuin. Daarna lopen we naar het hotel, dat vlak bij de Graftuin ligt. We overnachten in hotel Grand Court.

Bij de Klaagmuur zijn we getuige van Joodse jongens die bar mitswa worden/doen. Een bijzonder moment in hun leven. Daarna bezoeken we de City of David, het oudste deel van Jeruzalem, zo is uit opgravingen gebleken. ’s Middags gaan we aan de slag bij het Temple Mount Sifting Project waarbij we actief meewerken aan archeologisch onderzoek. Ook leuk voor kinderen!’s Avonds bezoeken we in de citadel de Sound & Light Show. We overnachten in hotel Grand Court.

We bezoeken Yad Vashem, het indrukwekkende monument en museum ter nagedachtenis aan de zes miljoen Joden die tijdens de Holocaust in Europa werden vermoord. Bij Mount Herzl zien we de National Remembrance Hall, ter herinnering aan alle Israëlische gevallen soldaten sinds het ontstaan van de staat Israël. Aan het einde van de middag zijn we bij de Klaagmuur voor het begin van de sabbat, gevolgd door een sabbatsmaaltijd bij Hineni.

Vanuit Jeruzalem dalen we via de woestijn van Judea af naar het gebied rond de Dode Zee. We bezoeken natuurpark Engedi, bekend van de confrontatie tussen koning Saul en David, en maken een wandeling naar een van de watervallen. Vervolgens rijden we naar Massada, een zogeheten ‘tafelberg’ die bijna 450 meter boven de Dode Zee uitsteekt. Herodes bouwde hier prachtige paleizen. Bij Ein Bokek kunnen we in zee drijven, waarna we door de woestijn naar kibboets Mashabei Sade reizen voor onze overnachting.

Opnieuw een rustige dag met ’s morgens een dienst geleid door de reisleider. ’s Middags is er een ontmoeting met olim, Joden die recentelijk uit Rusland of Oekraïne naar Israël verhuisd zijn en in de kibboets wonen en een integratieprogramma volgen. De overnachting is in kibboets Mashabei Sade.

Onderweg naar vliegveld Ben Gurion hebben we een ontmoeting de uit Rotterdam afkomstige Mirjam Reijnen. Ze woont in kibboets Nahal Oz, pal aan de grens met Gaza. Zij werkt tegenwoordig voor het project Netiv leshalom, Pad naar vrede. We ontmoeten haar in het bezoekerscentrum van dit project in Netiv HaAsara, waar ze ons vertelt over haar werk en het leven aan de grens. Rond 13.00 uur worden we op vliegveld Ben Gurion verwacht.

Doneren
Abonneren
Agenda