Sluiten

Zoeken.

Handen-uit-de-mouwenreis (VOL)

Israël

21 - 28 februari

Tomaten plukken Israel

[Deze reis is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk] Bijna alle reizen naar Israël kwamen na de aanval van 7 oktober stil te liggen. Het gastvrije Israël ziet echter uit naar uw komst! Niet om u, zoals gebruikelijk, te laten genieten van de prachtige natuur of de eeuwenoude geschiedenis, maar omdat Israël uw hulp goed kan gebruiken.

Daarom organiseren we een unieke Handen-uit-de-mouwenreis. Een aantal dagen aan de slag in Israël, om bij te springen waar er maar hulp nodig is. Zo kunt u iets concreets betekenen voor Israël en het Joodse volk, nu het door een moeilijke periode gaat.

Wat gaan we doen? Denk aan werkzaamheden als:

 • helpen bij de oogst
 • schoonmaken van woningen in Zuid-Israël
 • vrijwilligerswerk bij projecten die Christenen voor Israël ondersteunt
 • het inpakken van hulppakketten

Tijdens de reis ontmoeten we ook Israëli’s die de gruwelijke aanval van 7 oktober van dichtbij hebben meegemaakt. We bezoeken een getroffen kibboets en het terrein waar tijdens het Nova Muziekfestival honderden jongeren werden vermoord. Op die plek is nu een indrukwekkende herdenkingsplaats ingericht.

De naam zegt het al: de Handen-uit-de-mouwenreis is beslist geen standaard-toeristentrip. De bedoeling is dat we veel werk gaan verzetten, hier en daar zelfs geconfronteerd met de nodige fysieke en mentale uitdagingen. Deelname aan het hele programma is verplicht.

We doen dit omdat we geloven dat we als christenen zijn geroepen om Israël te zegenen. Dat kan op allerlei manieren. Met deze reis willen we aan het Joodse volk laten zien dat we naast hen staan, juist in moeilijke tijden. Doet u mee? Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bij uw aanmelding kunt u kiezen voor het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering via Reli Reizen. Mocht u al een doorlopende reisverzekering hebben, check dan even bij uw verzekeraar wat er wel en niet gedekt is. Schade door oorlogsgeweld valt vaak buiten de reguliere reisverzekering. In dat geval voorziet de Israëlische overheid vaak.

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met ELAL
 • Alle overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner)
 • Nederlandssprekende gids
 • Busvervoer

Niet inbegrepen

 • Lunches
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per factuur) en bijdrage SGR (€ 5 p.p.)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Fooien voor gids, chauffeur en hotel (€ 40)
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 495
Let op: deze reis is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Reisprogramma

De eerste dag van onze reis. We vliegen rechtstreeks van Amsterdam naar Tel Aviv en overnachten in hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Na het ontbijt rijden we naar het zuiden van het land om vrijwilligerswerk in moshavim of kibboetsim in de omgeving van de getroffen landbouwgebieden te doen. Tegen de avond reizen we terug naar Jeruzalem. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center.

's Morgens bezoeken we een van de projecten van Christenen voor Israël. Daarna bezoeken we onder leiding van een gids wat minder bekende plekken in en rondom Jeruzalem. Bij het begin van de Shabbat zijn we bij de Kotel (Klaagmuur), waarna we de Shabbatsmaaltijd vieren bij Hineni, onder leiding van Benjamin Philip. We overnachten in Jeruzalem.

Het is Shabbat. 's Morgens maken we een dienst mee in de Grote Synagoge van Jeruzalem. De rest van de dag is vrij. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Na het ontbijt gaan wij via Beer Sheva naar een kibboets in het zuiden voor een ontmoeting met medewerkers van het project 'First Home in the Homeland'. Zij vertellen uit eerste hand iets over hun ervaringen op 7 oktober. Door de westelijke Negev en langs de grote militaire bases komen we aan bij de plaats waar op 7 oktober meer dan 370 jonge mensen vermoord zijn tijdens het grote muziekfestival. Dan rijden we langs de zwaar getroffen kibboetsen met de mogelijkheid een van deze kibboetsen te bezoeken. We eindigen de dag met een ontmoeting met de van oorsprong Nederlandse arts Elisheva Ronen. Zij heeft jaren in Gaza gewoond en gewerkt en woont nu iets ten noorden van de Gazastrook. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Deze dag staat in het teken van handen-uit-de-mouwen. We gaan aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

Ook deze dag staat in het teken vrijwilligerswerk. We gaan opnieuw aan de slag bij een van de vele projecten waar helpende handen nodig zijn. Diner, dagsluiting en overnachting in Hotel IBIS City Center in Jeruzalem.

De eerste stop op deze dag is de National Memorial Hall op de Herzlberg in Jeruzalem, het monument voor gesneuvelden in dienst van de staat Israël. Daarna rijden we naar het 'Plein van de Gijzelaars' in Tel Aviv, waar dagelijks familieleden van de gijzelaars te vinden zijn om aandacht te vragen voor de vrijlating van hun familieleden die nog altijd in Gaza gevangengehouden worden. De laatste stop is vliegveld Ben Gurion, waar we inchecken voor onze terugvlucht naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda