Sluiten

Zoeken.

Meivakantie [VOL]

Israël

24 april - 3 mei

Herodian_web_1007587129

De meivakantie vormt voor steeds meer mensen een prima gelegenheid om als gezin op vakantie te gaan. Daarom ook deze reis naar Israël. Een prachtige gelegenheid om in een bijzondere periode het Beloofde Land te bezoeken.

We bezoeken o.a. de kibboets waar Israëls eerste premier, David Ben-Gurion woonde. We zien hoe vandaag de dag nog steeds nieuwe immigranten aankomen, integreren en deel worden van de Joodse staat en genieten van een mooie licht- en geluidsshow op de oude muren van Jeruzalem. Daarnaast gaan we op een stoere jeepsafari door de Negevwoestijn, bezoeken we een Bijbelse dierentuin, drijven we in de Dode Zee en is er op genoeg andere plaatsen ook gelegenheid om een duik te nemen! Kortom, een vakantie met voor elk wat wils!

Boek nu zonder aanbetaling en annuleer kosteloos tot twee maanden voor vertrek.

Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag.

Reisprogramma

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Tel Aviv. Van daar rijden we zuidwaarts naar de Negev woestijn, waar we overnachten in kibboets Mashabei Sade.

De ochtend staat in het teken van een bezoek aan kibboets Sde Boker, waar David Ben-Gurion, de eerste premier van de staat Israël gewoond en gewerkt heeft. ’s Middags maken we een prachtige jeepsafari, waarbij de woestijn op een bijzondere manier gaat leven. ’s Avonds hebben we in kibboets Mashabei Sade een ontmoeting met olim, mensen die uit een ander land naar Israël geëmigreerd zijn. Zij wonen de eerste zes maanden na hun aankomst in een kibboets om op die manier wat gemakkelijker te integreren. Ze krijgen taal- en cultuurlessen en draaien volop mee in de hechte gemeenschap die de kibboets vaak is. Ook nu overnachten we in kibboets Mashabei Sade.

We verlaten de woestijn en brengen een bezoek aan het Gush Etzion Heritage Center en Efrat. Beide plaatsen speelden een cruciale rol tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. Daarna zien we het imposante Herodion, een fort dat gebouwd werd in opdracht van Herodes de Grote. We zijn op tijd in Jeruzalem, zodat er wat vrije tijd is om heerlijk te ontspannen of zelf de stad te verkennen. ’s Avonds volgt de Night Spectacular, een mooie soundshow in de openlucht over de geschiedenis van Jeruzalem die geprojecteerd wordt op de muren van de Citadel (de oude stadsmuur). We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

Onze eerste stop is op de top van de Olijfberg, van waar we een prachtig uitzicht over Jeruzalem hebben. We lopen via de smalle, wat steile weg naar beneden en bezoeken Gethsemane. We gaan lopend de Oude Stad van Jeruzalem binnen en zien een paar stadia van de Via Dolorosa. Bij het voormalige Austrian Hospice hebben we een heerlijke break in de tuin (consumptie voor eigen rekening). Via de Damascuspoort verlaten we de Oude Stad en lopen we verder naar de Graftuin. ’s Middags heeft u de keuze tussen een bezoek aan Yad Vashem, het monument en museum ter nagedachtenis aan de 6 miljoen Joden die tijdens de Holocaust vermoord zijn, of het Israël Museum. We overnachten in hotel Grand Court in Jeruzalem.

We maken een vroege wandeling op de muren van Jeruzalem en beginnen bij de Jaffapoort. We verkennen de Joodse Wijk van de Oude Stad en zien o.a. de Hurva Synagoge en het Cardo. ’s Middags brengen we een bezoek aan de Bijbelse dierentuin. Daarna gaan we naar de Klaagmuur om de sabbat te begroeten. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Grand Court in Jeruzalem.

Onze dag begint met een bezoek aan Jericho, de oudste stad op aarde. Daarna rijden we door naar natuurpark Engedi, bekend uit de Bijbel, voor een mooie wandeling met de nodige watervallen. We maken een stop bij de Dode Zee en nemen lekker de tijd om in het water te drijven. Een bijzondere ervaring! Hierna rijden we naar Galilea in het noorden voor ons verblijf in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

Een vrije dag waarbij de reisleider een dienst houdt. De lunch wordt dit keer ook in het hotel genuttigd. Daarnaast is er volop gelegenheid om te ontspannen.

We rijden naar het Meer van Galilea en maken een heerlijke boottocht. Daarna bezoeken we Safed (een van de heilige steden in Israël), Kapernaüm en Migdal (het vroegere Magdala). We sluiten af in natuurpark Gan HaShlosha, waar heerlijk gezwommen kan worden in de natuurlijke bronnen. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea..

We beginnen de dag met een bezoek aan Megiddo, een plek die vroeger zeer strategisch lag en ook in de toekomst weer een belangrijke rol zal spelen. Daarna gaan we in Nazareth Village zo’n tweeduizend jaar terug in de tijd. We zijn op tijd terug in het hotel, zodat er ruimschoots tijd is voor een verfrissende duik in het zwembad. Diner, dagsluiting en overnachting in hotel Kinar Galilee aan het Meer van Galilea.

Alvorens naar vliegveld Ben Gurion te rijden, brengen we een bezoek aan Neve Michael, een veilige plek voor kinderen en jongeren van 5-18 jaar en een van de projecten van Christenen voor Israël. Als er voldoende tijd is, maken we ook een stop bij het bekende aquaduct van Caesarea. Met een rechtstreekse vlucht gaan we terug naar Nederland.

Doneren
Abonneren
Agenda