Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Zichron Menachem

Zichron Menachem

De stichting Zichron Menachem is in 1990 opgericht met als doel het helpen van kinderen die aan kanker lijden, en hun families, met een allesomvattend en volledig pakket aan praktische en emotionele hulp. Gevestigd in Jeruzalem bereikt de organisatie kinderen in iedere uithoek van het land, en uit ieder etnisch, godsdienstig en sociaal milieu.

Wat doet Zichron Menachem?

De stichting Zichron Menachem is in 1990 opgericht met als doel het helpen van kinderen die aan kanker lijden en hun families, met een allesomvattend en volledig pakket aan praktische en emotionele hulp. Gevestigd in Jeruzalem bereikt de organisatie kinderen in iedere uithoek van het land, en uit ieder etnisch, godsdienstig en sociaal milieu.

Kinderen van alle leeftijden maken gebruik van de unieke faciliteiten van Zichron Menachem, inclusief dagelijkse activiteiten in ziekenhuizen, een hostel voor zieke kinderen en hun families, thuishulp en een uniek dagcentrum voor patiëntjes en hun broertjes en zusjes. Alle faciliteiten worden kosteloos aangeboden.

Het vlaggenschip van Zichron Menachem’s activiteiten zijn de drie jaarlijkse kampen (winter, lente en zomer). Gedurende deze kampen vergeten de kinderen hun angst en pijn en hernieuwen mentale en fysieke krachten.

Christenen voor Israël helpt!

Als organisatie willen wij Zichron Menachem helpen. Door uw giften kunnen meer kinderen in Israël geholpen worden. Helpt u mee?

Op 3 mei vertelde Holocaust-overlevende Deborah Maarsen in een interview hoe zij de concentratiekampen overleefde, en hoe zij nu haar leven toewijdt aan het steunen van kinderen met kanker in Israël. Kijk hier het interview terug:

Doneren
Abonneren
Agenda