Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Zorg voor meervoudig gehandicapten

Aleh | Foto: Jaco Klamer

Adi is de grootste zorginstelling van Israël die de zorg draagt voor kinderen met een ernstige meervoudige handicap, zowel cognitief als lichamelijk. De mogelijkheden van kinderen met een ernstige beperking worden vaak onderschat. Adi gelooft dat elk kind, ongeacht de ernst van de beperkingen, recht heeft op de beste beschikbare zorg en kansen krijgt om zijn of haar volle potentieel te bereiken.

Maak kennis met Chaim

Chaim kwam bij Aleh in Jeruzalem (nu heet de organisatie Adi) wonen toen hij twee jaar oud was. Hij is geboren met een chromosomale afwijking. Hij kwam bij Adi omdat zijn ouders het moeilijk vonden om voor hem te zorgen. Toen Chaim zeven jaar oud was, kreeg hij Leukemie. Eén van de vrijwilligers voelde zich zo met hem verbonden, dat hij zijn haar ook afschoor toen Chaim zijn haren begon te verliezen. Nu is Chaim weer gezond, en woont hij met veel plezier bij Adi.

Wat doet ADI?

Kinderen met meervoudige handicaps zijn vaak niet in staat zijn hun gevoelens, wensen en voorkeuren te uiten. Er wordt daarom vaak gedacht dat persoonlijke ontwikkeling niet relevant voor ze is. De ervaring van ADI bewijst het tegendeel. Vandaag de dag krijgen meer dan 700 bewoners, van baby’s tot adolescenten, uitmuntende zorg in de vier afdelingen van ADI, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Hiermee is Aleh het grootste zorgnetwerk voor ernstig meervoudig gehandicapten in Israël.

ADI zorgt voor deze kwetsbare kinderen, ongeacht hun religie of etnische achtergrond. Een toegewijd team van therapeuten, artsen, verpleegsters, verzorgsters, onderwijsmedewerkers en een groep vrijwilligers is continu in de weer om de kinderen te voorzien in al hun fysieke, medische en emotionele behoeften. De allerbeste zorg geven voor elk kwetsbaar leven, dat is bij ADI het uitgangspunt.

Christenen voor Israël helpt!

Christenen voor Israël steunt ADI al jarenlang en voorziet in praktische benodigdheden. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe bedden en materialen voor het onderwijs. Daarnaast hebben we in december 2019 dankzij uw steun een speciale medische bus gegeven, waardoor de kinderen snel en gemakkelijk vervoerd kunnen worden.

Onze jongeren die in de zomer meegaan met de jongerenreizen, doen een paar dagen vrijwilligerswerk bij ADI. Ook bezoeken we ADI tijdens onze solidariteitsreizen. Zo laten we zien dat we niet alleen financieel, maar ook persoonlijk betrokken zijn bij deze bijzondere organisatie.

Waarom wilt u ADI steunen?

Dankzij uw steun kan ADI (voorheen: Aleh) zorg blijven dragen voor talloze kinderen. Deze kinderen krijgen de zorg, aandacht en liefde die ze verdienen. Zo krijgen ze de kans om zich te ontwikkelen naar hun vermogen, ongeacht hun beperkingen. Bedankt voor uw steun!

‘Dan zullen onze zonen als planten zijn, hoog opgegroeid in hun jeugd; onze dochters als hoekstenen, uitgesneden naar het ontwerp van een paleis.’ - Psalm 144:12
Bekijk hier een video over het leven bij ADI:
Doneren
Abonneren
Agenda