Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Voedselhulp

Terug naar overzicht

Voedselpakketten Oekraine

Koen voedselpakketten 2022

Veel Joodse ouderen in Oekraïne leven in diepe armoede. Met een pensioentje van 50 tot 75 euro per maand hebben ze nauwelijks genoeg geld om rond te komen. Vaak moeten ze kiezen: betaal ik voor verwarming, of koop ik medicijnen? Besteed ik geld aan huur, of koop ik wat te eten? Dankzij de voedselpakketten van Christenen voor Israël is het leven voor hen draaglijker.

Wat houdt het project in?

Koen Carlier en zijn Christenen voor Israël-team steken de handen uit de mouwen om de Joden in Oekraïne te helpen. Samen met een groot aantal vrijwilligers pakken ze voedselpakketten in en brengen die bij mensen in verschillende gebieden in Oekraïne. Daarnaast steken ze de Joodse gemeenschappen een hart onder de riem en laten ze zien dat er mensen zijn die aan hen denken en aandacht voor ze hebben. Ook sinds de start van de oorlog in 2022 gaan we daar volop meer door. Ook de vele interne vluchtelingen krijgen regelmatig voedselpakketten van ons!

“Jullie bezoek is voor mij het bewijs dat er nog goede mensen zijn”, zei de 81-jarige Katia toen ze deur van haar krakkemikkige huisje opende. De Joodse vrouw woont eenzaam en alleen op het uitgestrekte platteland van Oekraïne. “Ik heb gebeden voor jullie komst. Bedankt dat jullie naar me omzien. Ik ben half blind en te zwak om iets op te tillen. Bedankt, uit de grond van mijn hart.”

Christenen voor Israël helpt!

Christenen voor Israël steunt de Joodse gemeenschap in Oekraïne met voedselpakketten: een noodzakelijke aanvulling op hun kleine pensioentje. Elke maand krijgt een Joodse oudere of een arm gezin een voedselpakket. Eén pakket van 15 euro bevat onder andere: rijst, grutten, pasta, olie, ananas, kip, bloem, suiker, pap, koffie en thee.

De pakketten worden ingepakt en uitgedeeld door lokale vrijwilligers. De bezoekjes zijn minstens net zo belangrijk als het eten zelf. Want zo weten deze Joodse ouderen dat ze niet alleen zijn op de wereld. Dat er christenen zijn die van hen houden en voor hen zorgen.

Waarom wilt u dit project steunen?

“Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven […] Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.” - Mattheüs 25: 35 en 40

Het is een Bijbelse opdracht om om te zien naar de naasten en hongerigen te voeden. De Joodse ouderen in Oekraïne zijn afhankelijk van deze voedselpakketten. Door dit project te steunen helpt u de Joden in Oekraïne in hun eerste levensbehoefte. We hopen deze winter 40.000 voedselpakketten te kunnen uitdelen. Eén voedselpakket kost 15 euro. Helpt u mee? Bedankt voor uw steun!

Doneer bovenaan deze pagina, of maak rechtstreeks over via:

NL38 ABNA 0529 310 252
t.n.v. Christenen voor Israël te Nijkerk
o.v.v. Voedselpakketten Oekraïne

Voor giften vanuit België:

BE91 000 165 450 876
t.n.v. Christenen voor Israël
o.v.v. Voedselpakketten Oekraïne

Bekijk hier een video over het project!

Doneren
Abonneren
Agenda