Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

De kinderen van Israël

Terug naar overzicht

Het Savyon Centrum

jlk1 jun 17 2015_47

In Savyon, in de buurt van Tel Aviv, heeft rabbijn David Brodman een centrum voor Joodse studies opgericht. Scholen, studenten en soldaten komen hier om te leren over hun Joodse identiteit en geschiedenis. De kinderen genieten van de manier waarop ze leren over hun eigen Joodse wortels. Rabbijn Brodman: “Wij laten zien hoe mooi het is als je die wortels kent. Het Joodse geloof is een positieve bron voor je leven. Het verandert de instelling waarmee je in het leven staat.”

Wat houdt het project in?

Rabbijn David Brodman (1936-2020) groeide op in Rotterdam. Hij emigreerde in 1973 vanuit Nederland naar Israël: 'Ik ben het Savyon Centrum dertig jaar geleden begonnen omdat ik merkte dat Joodse kinderen niks leerden over het Jodendom en over de tradities.'

In de afgelopen dertig jaar zijn er al duizenden kinderen naar het centrum gekomen om te leren over het Jodendom. Rabbijn Brodman: 'Het belangrijkste wat de kinderen hier leren, is dat elk deel van de Thora de mens gelukkig maakt. Veel kinderen weten dat niet. De Bijbel is vol liefde voor iedereen. De essentie van de Thora is dat je je naaste lief moet hebben als jezelf.'

Elke maand komen ongeveer 200 kinderen langs. De overheid betaalt een klein deel van de kosten en ook scholen betalen een kleine bijdrage. Er komen vooral veel kinderen rondom de feestdagen en bar- en bat mistwa. Het doel is dat kinderen leren wat de Joodse normen en waarden zijn. Zo leren de kinderen al van jongs af aan wat het is om de waarden uit de Bijbel in de praktijk om te zetten. Naast kinderen komen ook studenten en soldaten langs die meer willen weten over hun Joodse wortels.

Christenen voor Israël helpt!

Als organisatie staat goed en betrouwbaar Bijbels onderwijs bij ons hoog in het vaandel. Daarom steunen we het Savyon Centrum, waar vele honderden kinderen iets meekrijgen over het Jodendom en de God van Israël. We steunen het centrum in de aanschaf van materialen en andere benodigdheden.

Daarnaast onderhouden we nauwe contacten met het centrum. Zo bezoeken we het centrum tijdens een aantal van onze reizen en hadden we goed contact met rabbijn David Brodman. Op deze manier laten we zien dat we ons niet financieel, maar ook persoonlijk verbonden weten met deze prachtige organisatie. We hopen dit ook nog een hele poos te kunnen doen.

Waarom wilt u het Savyon Centrum steunen?

Investeren in de jeugd is investeren in de toekomst. Wanneer kinderen van jongs af aan al liefde krijgen voor het Jodendom en de God van Israël, dan zal dat een positieve uitwerking hebben in de rest van hun leven. Daarom is het belangrijk dat het Savyon Centrum de deuren kan blijven openen voor talloze kinderen. Zo leren zij over hun Joodse wortels en leren ze om liefde te hebben voor de naaste en zichzelf.

Mede door uw steun wordt dit mogelijk gemaakt. Alvast enorm bedankt!

Doneren
Abonneren
Agenda