Sluiten

Zoeken.

Herbouw Kfar Aza

2021 CVI website (15)

Safta (Oma) Liora is een onderwijzeres die haar leven heeft gewijd aan de bloei van Israël en aan vrede. Op 7 oktober werd Liora's thuisgemeenschap van Kibboets Kfar Aza getroffen door de ergste massamoord in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust. Terwijl de oorlog nog steeds woedt en terugkeren naar de kibboets niet mogelijk is, zijn de plannen voor de wederopbouw van de kibboets in volle gang. Liora is vastbesloten haar leven opnieuw op te bouwen en haar huis te herbouwen, niet alleen voor haar eigen bestwil, maar ook voor dat van haar hele familie.

Liora's verhaal

Liora en haar overleden man Dov bouwden hun huis in Kibboets Kfar Aza zo'n 45 jaar geleden. Daar hebben Liora en Dov hun 4 kinderen opgevoed: Hadas, Tal, Dekel en Ron, en daar zijn de meeste van haar kleinkinderen geboren.

Ondanks de voortdurende raketaanvallen vanuit Gaza, die in de loop der jaren verschillende van haar goede vrienden hebben vermoord, heeft Liora haar gemeenschap nooit opgegeven en heeft ze nooit de hoop op vrede opgegeven.

Op 7 oktober werd Liora's thuisgemeenschap van Kibboets Kfar Aza getroffen door de ergste massamoord in de Joodse geschiedenis sinds de Holocaust.

Liora, samen met twee van haar kinderen en kleinkinderen, verstopte zich in de schuilkelder van haar huis, gedurende meer dan 34 uur. Haar huis werd een slagveld. Tweemaal werden ze aangevallen door terroristen die probeerden de schuilkelder binnen te dringen en de familie te vermoorden.

Haar zoon Tal, commandant van het burgerverdedigingsteam, werd vermoord en stierf als een held, waarbij hij vele levens redde. Liora's kleindochter Gali, slechts 15 jaar oud, diende als "operationeel commandant" voor de speciale eenheden, waarbij ze hen gedurende hun reddingsoperaties in de kibboets aanstuurde.

Liora en haar familie werden onder vuur gered uit haar huis, terwijl de terroristen die zich in de naastgelegen kamer verborgen, rechtstreeks op de soldaten schoten die hen probeerde te redden. Wonder boven wonder werden Liora en haar familie gered. Maar Liora's huis werd volledig verwoest. Liora is nu een vluchteling in haar eigen land. Dakloos, ze is al twee keer naar tijdelijke locaties in Israël verhuisd, waarvan de huidige slechts beschikbaar is tot september 2024.

Christenen voor Israël helpt!

Als Christenen voor Israël steunen we de wederopbouw van de kibboets Kfar Aza met giften. Zodat Liora, haar familie en alle leden van de kibboets hun leven opnieuw kunnen opbouwen.

Afbeelding 0

Het verwoeste huis van Liora en haar familie.

Doneren
Abonneren
Agenda