Sluiten

Zoeken.

Artikelen

Activiteiten

Kennisbank

Podcasts

Projecten

Publicaties

Videos

Overig

Breng de Joden thuis

Terug naar overzicht

Breng de Joden thuis - Frankrijk

17-french-jewish-exodus

Antisemitisme in Frankrijk wordt de laatste jaren steeds meer pijnlijk zichtbaar in de geweldsstatistieken. Aanslagen gericht tegen Joodse winkels en instellingen; maar ook intimidatie, scheldpartijen en pesterijen gericht tegen Joden vormen geen uitzondering meer. Veel Franse Joden zien daarom geen toekomst meer in Europa en willen naar Israël emigreren. Christenen voor Israël helpt hen daarbij. Doet u mee?

Waarom 'Breng de Joden thuis'?

Eeuwenlang had het Joodse volk geen thuisland. Maar het verlangen naar Jeruzalem bleef. Vanaf de negentiende eeuw keerden de eerste Joden vanuit Jemen en Rusland terug naar het Bijbelse thuisland. Voor en na de Tweede Wereldoorlog vertrokken ook de Europese Joden massaal. Tot op de dag van vandaag keren Joden terug naar huis. Zij vervullen daarmee de Bijbelse profetie uit Jeremia 23:8 "Zo waar de Here leeft, die het nageslacht van het huis Israëls heeft doen optrekken en die het heeft doen komen uit het Noorderland en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had; en zij zullen op hun eigen grond wonen."

Vanuit de hele wereld keren Joden terug naar Israël. Voor velen de vervulling van een eeuwenlang gekoesterde droom. Maar toch is het geen eenvoudige stap. Denkt u bijvoorbeeld aan armoede en een kloof in cultuur en taal. Christenen voor Israël helpt bij de terugkeer naar Israël. Op deze manier wordt de drempel voor Joden verlaagd om deze stap te maken.

Christenen voor Israël helpt in Frankrijk

Achter de voordeuren van veel Joden in Frankrijk heerst armoede. Aan de keurige kleding is het niet af te zien. Maar armoede maakt het besluit om naar Israël te vertrekken moeilijk. Daarom willen wij hen hierbij helpen, om de drempel te verlagen om te kunnen vertrekken.

Het Joods Agentschap in Israël betaalt de vliegtickets. Maar de bagage en de verhuizing zit daar niet bij inbegrepen. De meubels moeten met een zeecontainer naar Israël. Maar hoe betaal je dat als je weinig te besteden hebt? Hoe verkoop je spullen voor een eerlijke prijs als de mensen weten dat je op het punt van vertrek staat? Christenen voor Israël steunt de organisatie die in Frankrijk de mensen bezoekt, luistert naar hun noden en de verhuizing betaalt.

Waarom wilt u dit project steunen?

Er staan vele beloften in de Bijbel over de terugkeer van de Joden. Als Christenen voor Israël zijn we dankbaar dat we hier een actieve bijdrage aan kunnen leveren.

Voor € 400,- kunnen we een Jood in Frankrijk helpen met het bezoeken, de voorbereiding en de verhuizing. Maakt u precies het bedrag van € 400,- voor Frankrijk over, dan krijgt u een certificaat thuisgestuurd. We doen dit, zodat u een blijvende herinnering heeft aan uw bijdrage. We weten dat velen deze certificaten ook gebruiken als gebedsherinnering.

Door uw steun wordt Gods volk thuisgebracht!

Bekijk hier een video over de feestelijke aankomst van 250 Joden in Israël!
Doneren
Abonneren
Agenda