Voedselhulp

“Want Ik had honger en u hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald. (…) Voorwaar, Ik zeg u: voor zover u dit voor een van deze geringste broeders van Mij gedaan hebt, hebt u dat voor Mij gedaan.”

— Matteüs 25: 35, 40

De Nood

  • In Israël leeft tussen de 20 en 25 procent van de bevolking onder de armoedegrens. Voor kinderen is dit percentage nog hoger.
  • Veel werkenden verdienen zelfs met twee salarissen minder dan het bestaansminimum.
  • Bevolkingsgroepen waaronder de armoede extra hoog is: kinderen, ultraorthodoxe Joden, Arabieren en ouderen, met name overlevenden van de Holocaust.
  • Armoede in Israël betekent onder andere: Kinderen die alleen op school een maaltijd krijgen; bejaarden die de vuilnisbakken doorzoeken op zoek naar iets eetbaars; soep in blik of diepvries kip kunnen de mensen in Israël niet bereiden omdat hun woning niet meer is aangesloten op de nutsvoorzieningen.

De hulp

Wij helpen met maaltijden via gaarkeukens, met maaltijden op scholen en in opvanghuizen, en met voedselpakketten. Wij ondersteunen het Jaffa Instituut en het Hineni Centrum in Israël. Wij helpen met voedselpakketten in Oekraïne.

De kosten

en warme maaltijd in de gaarkeuken van Hineni kost € 5,00
Een voedselpakket in Oekraïne kost € 10,00
Helpt u ons ook mee?

Hier moeten alle projecten die gelinkt zijn aan "Voedselhulp"