Wat je kunt doen voor Israël

Er zijn heel veel manieren waarop je iets voor Israël kunt doen. Wij hebben er alvast een aantal opgesomd. Heeft u zelf nog aanvullingen? Laat dan onderaan een reactie achter!

Neem vrienden of familie mee naar het Israëlcentrum

In het Israëlcentrum is altijd wel wat te beleven: een tentoonstelling, de Israëlwinkel, of kom naar een van de andere laagdrempelige activiteiten die we met regelmaat organiseren. Kom sfeer proeven in een stukje Israël in Nederland! Wij zorgen voor de koffie en thee.

Doe met uw Bijbelstudiegroep een cursus over Israël

We hebben een grote verscheidenheid aan cursussen, voor slechts enkele avonden óf het hele seizoen. Zo hebben we de cursussen Focus op Israël, Het geheim van Israël, Christus voor Israël, en Geplant aan waterstromen. Bel ons en vraag naar de mogelijkheden.

Elke vrijdagmiddag is er bidstond voor Israël in het Israëlcentrum

Om 15.00 uur bidden we elke vrijdag in een open bidstond voor Israël. We lezen uit de Bijbel en zingen soms een lied. U bent van harte welkom om mee te bidden. Aanmelden is niet nodig.

Israëlisch wijntje

Schenk je een wijntje in voor je visite, kies dan voor een Israëlisch wijntje. Is niet alleen lekker, maar je hebt meteen een gespreksonderwerp.

Voorbede

Schrijf een voorbedepunt voor Israël op in het voorbedeboek bij u in de kerk. Veel kerken hebben een voorbedeboek liggen. Schrijf daarin een punt op voor Israël.

Winkel lokaal in Israël

Bezoek de Israëlconsulent bij u in de buurt als u op zoek bent naar een mooi cadeau. Woont u niet in de buurt van Nijkerk, maar wilt u toch een mooi geschenk uitzoeken voor iemand? Maak dan een afspraak bij de Israëlconsulent bij u in de buurt. U vindt ze via israelwinkel.nl.

Collecte

Draag een collectedoel in Israël aan bij uw gemeente. Er zijn zoveel mensen in Israël die uw steun goed kunnen gebruiken, dat er vast een doel is dat bij uw gemeente aanspreekt: voedsel voor de armen via voedselpakketten en gaarkeukens, onderwijs voor kinderen, steun aan overlevenden van de Holocaust.

Stuur video’s van lezingen van onze livestreams door

Het is een kleine moeite, maar kan groot effect hebben! Wekelijks zijn er livestreams via YouTube en Facebook. U heeft er vast wel eens een gezien. Waarom deze niet delen met uw vrienden? Of familie?

Maak van uw hobby uw actie om Israël te steunen

Veel mensen hebben een hobby waar ze enorm veel plezier aan beleven. Ze maken kaarten, bewerken hout, boetseren of naaien de mooiste creaties. Of ze kweken planten of hebben kippen die eieren leggen. Doneer (een deel van) de opbrengst van de verkoop van uw creaties, eieren, planten aan bijvoorbeeld de gaarkeukens in Israël.

Nodig een spreker uit

Nodig een spreker uit voor in uw gemeente. De mogelijkheden zijn divers. Seminars, lezingen, spreekbeurten over thema’s passend bij bijvoorbeeld de Joodse kalender, of speciaal op de groep afgestemd, zoals een Bijbelstudiegroep, vrouwenvereniging of studentenvereniging.

Koken met Israël

Koken voor vrienden met producten uit de Israëlwinkel. Gebruik bijvoorbeeld Israëlische kruiden of de recepten die staan op israelwinkel.nl.

Ondernemer?

Bestel als ondernemer uw kerstpakketten bij het Israël Producten Centrum. Een geschenk voor uw personeel en relaties uit het land waar de Here Jezus werd geboren.

Israël Aktueel

Ligt Israël Aktueel al in de christelijke boekhandel bij u in het dorp? Zo niet, vraag of zij de krant willen aanbieden. De krant is gratis, ook voor de christelijke boekhandel.

Spelletje

Organiseer een spelletjesavond met het spel Op naar Jeruzalem. Een gezellige avond met vrienden is leuk in te vullen door samen een spelletje Op naar Jeruzalem te spelen. Verkrijgbaar via israelwinkel.nl.

Heeft u zelf nog leuke aanvullingen? Laat het ons weten!