Exposities in het Israëlcentrum

Het hele jaar door organiseren we exposities en tentoonstellingen in het Israëlcentrum. Bekijk op deze pagina wat er nu te zien is!

Let op: op zaterdag 10 februari zijn de exposities gesloten.

te bezichtigen van 5 februari t/m 20 april 2024

Expositie Otto de Bruijne • Leren, bidden en dienen met Israël

Kunstenaar Otto de Bruijne maakte een reeks prachtige schilderijen over de thema’s: leren, bidden en dienen met Israël. In de schilderijen herken je veel verhalen uit de Bijbel. We leren uit de verhalen van Israël: Hoe ging God Zijn weg met Zijn volk?

Ook vinden we een aantal schilderijen die gaan over gebed. Otto schetst op diepzinnige wijze gedachten over gebed op het doek. In de schilderijen over dienen leren we hoe wij kunnen dienen, maar zien we ook hoe God Zelf in Zijn Zoon Jezus ons gediend heeft.

te bezichtigen t/m 20 april 2024

Foto-expositie 7 oktober

Op 7 oktober 2023 viel terreurorganisatie Hamas Zuid-Israël binnen en richtte en enorm bloedbad aan. Ruim 1200 Israëli's werden vermoord en kibboetsen werden verwoest. Meer dan 240 onschuldige mannen, vrouwen en kinderen werden ontvoerd naar Gaza. Foto-journalist Ziv Koren, maakte een indrukwekkende fotoreportage van de eerste gebeurtenissen na deze aanval.

In samenwerking met de Israëlische ambassade in Nederland exposeren we in het Israëlcentrum een aantal foto's van de gebeurtenissen van 7 oktober. Let op: sommige beelden kunnen als schokkend ervaren worden.