Sluiten

Zoeken.

Tweede Kamerverkiezingen en Israël

Door Christenen voor Israël - 

16 februari 2021

tweedekamer

In maart mogen we in Nederland weer naar de stembus. De grote vraag is: op wie gaat u stemmen? Als Christenen voor Israël willen we onderzoeken wat de standpunten zijn van de diverse politieke partijen over Israël, en vooral: wat hebben ze in de afgelopen periode al dan niet betekend voor Israël? Wij zoeken het voor u uit, in een speciale livestream op donderdag 11 maart om 19.30 uur.

In de studio
Elkan van der Raaf
is woordvoerder politiek bij het CIDI, en is als geen ander op de hoogte van het stemgedrag van de politieke partijen als het gaat om Israël of antisemitisme. Hij volgt de Haagse politiek, de beloftes en het stemgedrag van de partijen al jaren op de voet.

Riekelt Pasterkamp is freelance journalist en volgde de ChristenUnie een jaar lang achter de schermen. Door zijn jarenlange ervaring als journalist en commentator geeft hij een unieke inkijk hoe politieke besluitvorming tot stand komt, hoe compromissen gesloten worden en welke factoren daarbij meespelen.

Belangrijke thema’s
Thema’s die sowieso aan bod komen in onze verkiezingsspecial: de etikettering van producten uit Judea en Samaria; het toenemende antisemitisme en het stemgedrag van Nederland in de VN.

Doe mee
Op donderdag 11 maart om 19.30 uur zijn Riekelt Pasterkamp en Elkan van der Raaf onze studiogasten. We vertonen korte video’s waarin fractieleden van de drie christelijke partijen vertellen hoe zij zich inzetten voor Israël, en we bespreken het Israëlstandpunt van alle partijen die meedoen aan de verkiezingen. Maar ook u kunt meedoen! Heeft u vragen die u graag tijdens de uitzending behandeld wilt hebben? Dan kunt u deze live stellen in de chat, of van tevoren uw vragen mailen naar info@cvi.nl

Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda