Sluiten

Zoeken.

Noodsituatie in Israël: uw gebed en steun zijn nodig

Door Christenen voor Israël - 

12 mei 2021

AP21131284544209-e1620724578222

De afgelopen dagen is het geweld in Israël geëscaleerd. Wat begon met rellen op de Tempelberg, is in enkele dagen tijd ontaard in een gewelddadig conflict, met meer dan duizend raketten die vanuit Gaza werden afgeschoten op burgerdoelen in Israël. Israël probeert de rust weer terug te brengen in het land. Maar de situatie is ernstig. Daarom roepen we u op tot gebed en om in actie te komen.

Waar kunt u voor bidden?

 • Bid voor vrede en rust. Bid dat de rellen stoppen, en dat de rakettenregen vanuit Gaza stopt
 • Bid voor eerlijke berichtgeving over Israël. Geen land ter wereld zou accepteren als er raketten worden afgeschoten op burgers. Bid dat de media dit zien en er fair over berichten.
 • Bid voor de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in Gaza, die door de terreurorganisatie Hamas worden gebruikt als menselijk schild. Raketten worden afgeschoten vanuit flats, ziekenhuizen en scholen. Als Israël vervolgens de raketinstallaties onschadelijk maakt, vallen daarbij onbedoeld burgerslachtoffers. Bid dat deze escalatie van geweld stopt.
 • Bid voor de inwoners van Israël. De raketten zijn niet alleen gericht op zuid-Israël, maar bereiken nu zelfs Jeruzalem en Tel Aviv. De paniek is groot. Bid dat deze raketten hun doel niet raken. Bid met name voor Holocaust-overlevenden en voor kleine kinderen, voor wie het een traumatische ervaring is om telkens weer naar de schuilkelders te moeten vluchten.
 • Bid voor wijsheid voor de Israëlische overheid, het leger en de grenspolitie, om met deze moeilijke situatie om te gaan.
 • De Bijbel roept ons op om te bidden voor de vrede van Jeruzalem. We mogen daarbij vertrouwen dat God alles in Zijn hand heeft.

Bid mee

 • De gebedsruimte in het Israëlcentrum (Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk) is beschikbaar vanaf vrijdag 14 mei, op werkdagen van 9.00u tot 16.00 uur. U kunt hier zelf komen bidden.
 • Vanaf vrijdag 14 mei organiseren we (voorlopig) op elke werkdag een bidstond van 15.00 tot 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden nodig. Dat kan telefonisch via 033-2458824.
 • U kunt uiteraard ook vanuit huis meebidden voor de situatie in Israël.

Kinderen in een schuilkelder in Sderot

Wat kunt u doen?

Via onze bestaande projecten in Israël willen we noodhulp bieden. Helpt u mee?

Hiervoor vragen onze vrienden in Israël specifiek hulp:

 • De organisatie Hineni in Jeruzalem deelt 1000 noodpakketten t.w.v. 100 euro per stuk uit aan arme mensen in Zuid-Israël. Door de coronacrisis waren zij al zwaar getroffen en ze hebben geen middelen om voedsel aan te kunnen schaffen voor langere tijd in de schuilkelders. Hineni wil deze voedselpakketten uitdelen in gebieden als Ashkelon, Sederot, Ashdod: plaatsen die het zwaarste getroffen zijn. De hulp blijft ook nodig als het huidige conflict voorbij is.
 • De organisatie Colel Chabad verspreidt 2000 pakketten (t.w.v. 50 euro per stuk) onder arme gezinnen in Ashkelon, Ashdod, Ramle en Sderot.
 • Het Jaffa Instituut vangt in Beth Shemesh 200 gezinnen uit Zuid-Israël op die wegens het spervuur aan raketten niet thuis kunnen blijven. De kosten hiervoor bedragen 250 euro per gezin.
 • Onze vrienden van First Home in the Homeland heeft een noodfonds opgericht voor families die pas net in Israël wonen in kibboetsim rond de Gazastrook. Dit kost 250 per gezin en het gaat om zo'n 200 gezinnen.
 • De Israëlische organisatie Keren Hayesod biedt noodhulp aan de families die direct getroffen zijn door de raketaanslagen. Sommige huizen zijn verwoest en mensen zijn getraumatiseerd door de aanhoudende raketten. Keren Hayesod biedt de eerste noodhulp, zoals verblijf in hotels (voor families wiens huizen verwoest zijn), kleding, speelgoed voor de kinderen, en mentale steun en traumabegeleiding. Ook worden extra schuilkelders gebouwd, en worden defibrillators aangeschaft voor de eerste medische hulp.
Laat u zo aan Israël zien dat zij niet alleen staan? Alvast hartelijk dank!
Favicon CVI

De auteur

Christenen voor Israël

Doneren
Abonneren
Agenda