Sluiten

Zoeken.

Noodactie in Oekraïne: maaltijden aan huis voor Joodse ouderen

24 maart 2020

Noodactie-Oekraine-1024x608

Nederland is aan het hamsteren geslagen. Supermarkten melden enorme omzetstijgingen: mensen slaan extra voorraden in uit angst voor het coronavirus…

In Oekraïne zou men wíllen dat ze konden hamsteren. Vooral de ouderen worden getroffen door de ingrijpende maatregelen. Ze kunnen geen kant op! Daardoor dreigen ze zonder eten te komen zitten.

Als Christenen voor Israël ondersteunen we namens u al jarenlang Joodse ouderen en Holocaustoverlevenden in Oekraïne, één van de armste landen van Europa. Nu men niet meer naar de gaarkeukens kan, zetten we een noodactie op.

In de komende twee maanden willen we meer dan 300.000 meals on wheels (‘maaltijden op wielen’) verzorgen. Voor €5,- maakt u het mogelijk dat een voedzame maaltijd aan huis wordt bezorgd bij een Joodse oudere in Oekraïne!

Klik hier en

doneer een maaltijd

Hoe werkt deze noodactie?

1. Doneren
Wilt u doneren voor deze noodactie? Namens de ouderen in Oekraïne: bedankt! Eén maaltijd kost €5,-. Meerdere maaltijden kan natuurlijk ook.


2. Inkopen
De benodigde producten worden lokaal ingekocht bij de groothandel.


3. Gaarkeuken
Normaal gesproken bezoeken veel Joodse ouderen in Oekraïne één van de gaarkeukens. Nu deze gesloten zijn, worden de maaltijden per stuk verpakt en klaargemaakt voor bezorging.


4. Bezorging
Onze medewerkers van Christenen voor Israël in Oekraïne rijden de hele dag rond om de maaltijden te bezorgen. Dit doen we in samenwerking met een lokale Joodse partnerorganisatie.


5. De maaltijd
Daar doen we het uiteindelijk voor: zorgen dat de maaltijd op het bord komt van een Joodse oudere. We krijgen ontzettend dankbare reacties! Helpt u mee?

En zo gaat het er dan aan toe:

Doneren
Abonneren
Agenda