Sluiten

Zoeken.

Fietsen voor fietsen

Door Redactie cvi.nl - 

23 augustus 2022

Nijkerk - Fietstocht ADI - 1[12]

Foto: Riekelt Pasterkamp

Op vrijdagmorgen 19 augustus was het een drukte van jewelste bij het Israëlcentrum in Nijkerk. Kort na tienen vertrok een groep van 52 fietsers voor een fietstocht van vijfenveertig kilometer. Met de sportieve actie werd geld opgehaald voor Adi, een woon-zorgcentrum in de Negev in Israël, waar bewoners met een meervoudige handicap zorg ontvangen.

‘Fietscaptains’ opperrabbijn Jacobs en CvI-directeur Frank van Oordt gingen voorop bij de eerste etappe richting Amersfoort. Bij de synagoge in het centrum van de stad wachtte de groep een mooie uitleg over de eeuwenoude sjoel. Hierna ging men op de pedalen richting Barneveld, om na een rit van zo’n negentien kilometer even bij te komen bij Mc Levi’s met een heerlijk broodje falafel. De laatste etappe (van Barneveld naar Nijkerk) voerde langs het dorpje Appel, waar de fietsers uiteraard een heerlijke appel ontvingen.

Therapeutische fiets

Met de fietstocht werd uiteindelijk een bedrag van ruim 3500 euro opgehaald: genoeg voor ten minste één therapeutische fiets. Met zo’n fiets kunnen de bewoners van Adi hun spierkracht en motoriek ontwikkelen. Ook zorgt de therapeutische fiets voor een bepaalde vorm van vrijheid die ze zonder deze fiets niet zouden hebben.

Bekijk hieronder de foto's van de fietstocht voor Adi. Klik op een foto voor een vergroting.

Favicon CVI

De auteur

Redactie cvi.nl

Doneren
Abonneren
Agenda